Daniel Ricciardo dostane v Kanadě penalizaci

Daniel Ricciardo dostane v Kanadě penalizaci

Technický šéf rakouské stáje Red Bull Adrian Newey potvrdil, že Australan dostane penalizaci za nasazení třetího motorgenerátoru (MGU-K). Povolené jsou pouze dva kusy na sezónu.

Daniel Ricciardo zvítězil v Monaku i přes technický problém s MGU-K. Původní zprávy tvrdily, že MGU-K půjde i přesto znovu použít, ale realita je přesně opačná. 

 

#Monaco250 pic.twitter.com/Rgi1uJPXZM— Red Bull Racing (@redbullracing) 1. června 2018

 Australan nasadil svůj druhý motorgenerátor (MGU-K) již ve třetím závodě letošní sezóny (GP Číny). Za nasazení dalšího kusu je automaticky penalizace deseti míst na startu. A za potenciální výměnou baterií (ES) a řídící jednotkou (CE) je udělována další penalizace v podobě pěti míst na startu. 

Jak vysoká bude tedy penalizace pro závodníka s číslem 3? O tom můžeme pouze spekulovat, protože z vyjádření Adriana Neweyho je jasné, že se tým rozhoduje, kolik částí nasadí, když penalizace je již jistá.

„Rozhodně dostane nějaké penalizace v Montrealu, ale v tuto chvíli nevíme jejich přesný počet. Dokud nebudeme vědět od Renaultu, jestli je baterie z Monaka poškozená, nevíme přesně, kolik penalizací dostane. Penalizace za MGU-K je jistá,“ uvedl Adrian Newey. 

Francouzský výrobce pohonných jednotek Renault oznámil, že do Kanady chystá vylepšení motoru. Vylepšený balíček je potenciálně dostupný pro všechny auta, která jsou poháněny motory Renault – Red Bull, McLaren, Renault. Prozatím není přesně známo, kdo upgrade dostane.

Sdílejte na:
Zavřít