Jenson Button míří do WEC

Jenson Button míří do WEC

Šampion Formule 1 z roku 2009 Jenson Button nebude v letošní sezoně působit pouze v Super GT. Kromě japonského šampionátu jej uvidíme také ve WEC.

Na konci sezony 2016 se Jenson Button rozhodl opustit královnu motorsportu a dát si od závodění roční přestávku. „Na plný úvazek“ se k závodům vrátil v letošním roce. Brit hájí v japonském šampionátu Super GT barvý týmu Kunimitsu a do sezony vstoupil úspěšně, když spolu se svým spolujezdcem Naokim Jamamotem obsadili v úvodním závodě v Okajamě druhou pozici. Působení v japonském šampionátu závodů GT vozů ale nakonec letos nebude Buttonovým jediným. Mistr světa Formule 1 z roku 2009 se totiž představí také v tzv. supersetzoně WEC 2018-2019, kde bude hájit barvy ruské stáje SMP Racing. 

Button bude součástí posádky č.11 a doplní jej v ní ruští závodníci Michail Aljošin a další bývalý pilot Formule 1 Vitalij Petrov. „Jistě si dokážete představit, že bylo vždy mým snem zazávodit si v Le Mans. Myslím, že každý závodník o tom sní a doufá, že v Le Mans zvítězí. Mými týmovými kolegy budou Aljošin a Petrov, kterého znám velmi dobře z Formule 1. Michaila zase znám z jeho působení v IndyCar. Jdeme do Le Mans, abychom bojovali o vítězství. Myslím, že tam můžeme být konkurenceschopní,“ uvedl Button.

Button nebude jediným šampionem Formule 1, kterého letos uvidíme ve WEC. Tím dalším bude Fernando Alonso. Španěl bude hájit barvy Toyoty a pokusí se triumfovat v závodě 24 hodin Le Mans, čímž by se přiblížil k dosažení tzv. trojkoruny. Sezona 2018-2019 startuje již za týden šestihodinovým závodem na okruhu Spa-Francorchamps. Tento závod ovšem Button vynechá, neboť se na okruhu Fudži představí ve druhém závodě sezony Super GT.

Sdílejte na:
Zavřít