Návrat týmu Force India na bodovaná umístění může trvat i několik závodů

Návrat týmu Force India na bodovaná umístění může trvat i několik závodů

V posledních dvou letech měl tým Force India vynikající výsledky. Letos to zatím na podobné úspěchy nevypadá a dokonce jsou pilotům Force Indie zatím velmi vzdáleny i bodované pozice.

Tým Force India nezažívá snadný vstup do letošní sezony a závod v Austrálii ukázal, že momentálně není ani týmem středu pole. V minulých dvou sezonách zaznamenal tým se sídlem v Silverstone svůj největší úspěch v podobě dvou čtvrtých míst mezi týmy, ale letos to zatím na obhajobu čtvrté příčky mezi týmy rozhodně nevypadá.

Stál se v zimě dostala do výrazného skluzu ve vývoji svého závodního monopostu pro letošní rok a svou ztrátu zatím stále nedokázala smazat. Všechny nové díly nedorazily nejen podle plánovaných termínů během předsezonních testů, ale ani na první závod v Melbourne a samotné vedení týmu přiznalo, že vše bude ještě několik týdnů trvat a se zlepšením budeme muset mít strpení.

„Bude to dva až tři závody trvat, než novému balíku porozumíme. V Bahrajnu budeme mít nové přední křídlo“ přiznal Bob Fernley.

Piloti týmu zatím neztrácejí hlavu a věří v brzký návrat do posledních částí kvalifikací a tím i na bodovaná umístění v nedělních závodech.

Bezesporu je ale jasné, že se Force India meziročně oproti konkurenci propadla, protože v Austrálii před ní byly týmy Haas, McLaren i Renault, které v minulém ročníku mistrovství světa nechala v pořadí daleko za sebou a nepředstavovaly pro tým žádné nebezpečí.

Není náhodou, že zmiňovaná trojice týmů používá motory Renault, protože podle Fernleyho právě francouzský výrobce zaznamenal přes zimu velké zlepšení svých pohonných jednotek.

„Ve srovnání s Melbourne 2017 se týmy s motory Mercedes zlepšily průměrně o 1,1 sekundy, ale týmy používající motory Renault zrychlily dokonce o 1,6 sekundy. A ti jsou teď našimi soupeři,“ uzavřel Fernley.

Sdílejte na:
Zavřít