Víkend v motorsportu: Abt zvítězil v Mexico City

Víkend v motorsportu: Abt zvítězil v Mexico City

Německý pilot stáje Audi Sport Abt Schaeffler dosáhl svého prvního triumfu ve Formuli E.

Formule E-Mexico City

sobota

první volný trénink

Čtvrtý podnik letošní sezony zahájil nejrychlejším časem úřadující šampion Lucas Di Grassi, který se v letošním roe zatím velice trápí a na své konto si stále nepřipsal jediný bod. Na druhé pozici se umístil pilot stáje Venturi Edoardo Mortara. Třetí pozici obsadil v prvním volném tréninku lídr šampionátu a vítěz ze Santiaga Jean-Eric Vergne.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Lucas Di Grassi byl nejrychlejší také ve druhém volném tréninku. Za ním se umístil na druhé pozici vítěz dvou závodů letošní sezony Felix Rosenqvist z týmu Mahindra. V nejlepší trojici se ve druhém volném tréninku umístil také Jaguar a to zásluhou Mitche Evanse. Novozélaňdan obsadil třetí příčku. Vedoucímu muži šampionátu Jeanu-Ericu Vergnovi se ve druhém volném tréninku příliš zazářit nepodařilo. Umístil se totiž až na osmnáctém místě.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

kvalifikace

Nejrychlejším mužem kvalifikace byl Sébastien Buemi. Šampion druhé sezony této série porazil o pouhých osm tisícin sekundy Felixe Rosenqvista, který obsadil druhou pozici stejně jako ve druhém volném tréninku. Na třetím místě skončil Antonio Felix Da Costa. Mimo této trojice si postup do superpole vybojovali čtvrtý Oliver Turvey a také jeho krajan Alex Lynn, který zajel pátý nejrychlejší čas. Vedoucí muž šampionátu Jean-Eric Vergne obsadil sedmou pozici. Loňský šampion Lucas Di Grassi po obou vyhraných volných trénincích se v kvalifikaci umístil až na dvanáctém místě. Pro závod to ovšem pro Brazilce znamenalo start z poslední pozice, neboť byl penalizován deseti místy na startu za výměnu převodovky.

kompletní výsledky kvalifikace

superpole

V superpole pro sebe pole position získal Felix Rosenqvist. Za Švédem zaostal o ti desetiny sekundy pilot stáje DS Virgin Racing Alex Lynn. Brit ovšem musel pro závod přepustit místo v první řadě původně třetímu nejrychlejšímu Oliveru Turveymu. Lynna totiž potkal stejný osud jako Di Grassiho a i on přišel na startu o deset pozic kvůli výměně převodovky. Čtvrtou pozici obsadil v superpole Sébastien Buemi a pátou Antonio Felix Da Costa. Portugalec měl ovšem smůlu, neboť zajel v závěrečných bojích druhý nejrychlejší čas. Ten ovšem byl později anulován, neboť vůz pilota stáje Andretti překročil hmotnostní limit.

kompletní výsledky superpole

závod

V pátém závodě letošní sezony se kýženého prvního triumfu v této sérii dočkal Daniel Abt. Německý závodník vystoupil na nejvyšší stupeň již ve druhém závodě v Hong Kongu, z první pozice byl ovšem později diskvalifikován a počáteční velikou radost poté vystřídalo veliké zklamání. V tomto případě již ale Abtovi triumf zůstal. Se ztrátou šesti vteřin na pilota Audi Sport Abt Schaeffler přijel do cíle jezdec činského týmu NIO Oliver Turvey. Zatímco pro Abta šlo o premiérové prvenství, v případě Turveyho se jednalo o první pódiové umístění. Třetí pozici obsadil Sébastien Buemi. Švýcar dojel mezi nejlepšími třemi již potřetí v řadě. Dobře si znovu vedly vozy Jaguar. Historicky první šampion Formule E Nelson Piquet jr. již ve třetím závodě sezony skončil na čtvrtém místě a jeho týmový kolega Mitch Evans dokončil mexickou ePrix jako šestý. Mezi vozy britského týmu se vklínil vítěz z Chile a lídr šampionátu Jean-Eric Vergne, který se umístil na páté pozici. Lucas Di Grassi získal v Mexico City své první body v aktuální sezoně, když dojel na deváté příčce. Velká smůla potkala Felixe Rosenqvista. Švéd si po startu vytvořil v čele závodu solidní náskok a zdálo se, že jede vstříc svému třetímu triumfu v sezoně 2017-2018. Poté ovšem z důvodu technických problémů zastavil na trati a cíl závodu nespatřil.

kompletní výsledky závodu

I přes pátou pozici zde v Mexiku se ve vedení šampionátu udržel pilot stáje Techeetah Jean-Eric Vergne, který má nyní na svém kontě 81 bodů. Na druhé příčce se stále drží Felix Rosenqvist, jehož ztráta na Vergneho se po nedokončeném závodě vyšplhala na 12 bodů. I třetí pozice zůstala Samu Birdovi. Pilot stáje DS Virgin Racing dosud nasbíral 61 bodů. Lucasi Di Grassimu poté, co si připsal první tři body(dva za 9.pozici a jeden za nejrychlejší kolo závodu), patří v šampionátu 19.příčka.

kompletní průběžné pořadí jezdců

Ke změně nedošlo ani na čele hodnocení týmů. To i nadále vede s 99 body čínská stáj Techeetah. Indickému týmu Mahindra Racing stále patří druhá příčka(90 bodů) a na třetí místo se posunul Panasonic Jaguar Racing, který má po pátém závodě sezony na kontě 74 bodů a o 4 body předstihl další britský tým DS Virgin Racing, který se propadl na čtvrté místo. Vítěz hodnoceí týmů v předchozích třech sezonách Renault e.dams je s 59 body na páté pozici. Hned za ním je již Audi Sport Abt Schaeffler, které si po nepříliš vydařeném vstupu do sezony vylepšilo po triumfu Daniela Abta bodové skóre.

kompletní průběžné pořadí týmů

Seriál Formule E pokračuje již 17. března a to v uruguayském Punta Del Este. Tento podnik nahradil v kalendáři původně plánované Sao Paulo.

Formule 4 SAE-Dubaj

čtvrtek

první oficiální test

První oficiální test závěrečného podniku ovládl vedoucí muž šampionátu Charles Weerts. Hned za ním na druhé příčce se umístil jeho největší soupeř v boji o titul šampiona David Schumacher. Třetí pozici obsadil Jake Dalton. Český závodník Tom Beckhäuser, který před startem podniku držel v celkovém pořadí třetí příčku a stále držel alespoň matematickou naději na zisk titulu, vstoupil do víkendu čtvrtým místem. Další, kdo stále zůstával ve hře o titul, Lucas Petersson, se umístil na páté pozici.

kompletní výsledky prvního oficiálního testu

druhý oficiální test

Druhý oficiální test patřil Davidu Schumacherovi. Lídr šampionátu Charles Weerts tentokrát zajel druhý nejrychlejší čas. Na třetím místě skončil Čech Tom Beckhäuser. Další z kandidátů na titul Lucas Petersson obsadil poslední osmou pozici.

kompletní výsledky druhého oficiálního testu

pátek

volný trénink

Volný trénink patřil vedoucímu muži šampionátu Charlesu Weertsovi. Za ním se znovu umístil jeho největší rival David Schumacher. Syn bývalého pilota Formule 1 Ralfa Schumachera zaostal za Belgičanem o jednu desetinu sekundy. Třetí místo obsadil Tom Beckhäuser. Lucas Petersson si připsal až předposlední sedmý čas.

kompletní výsledky volného tréninku

kvalifikace

V kvalifikaci opět zvítězil Charles Weerts. David Schumacher se znovu umístil na druhé pozici. Ke změně nedošlo oproti volnému tréninku ani na třetím místě. Z něj totiž do prvního závodu odstartuje české „želízko v ohni“ Tom Beckhäuser. Lucasu Peterssonovi byl znovu nejméně úspěšným uchazečem o titul a zajel až sedmý nejrychlejší čas.

kompletní výsledky kvalifikace

první závod

Vítězství z prvního závodu si odnesl Charles Weerts. Jeho největší konkurent v boji o titul David Schumacher dokončil úvodní závod víkendu na druhém místě. Pro „bronz“ si dojel Tom Beckhäuser, jehož šance na zisk titulu byla po této jízdě již jen velmi malá. Tu již definitivně ztratil Lucas Petersson, který závod dokončil na páté pozici.

kompletní výsledky prvního závodu

sobota

druhý závod

Ve druhém závodě byl znovu očekáván souboj Weerts vs. Schumacher. K němu však nakonec nedošlo. Charles Weerts totiž v závodě suverenně zvítězil. Čech Tom Beckhäuser znovu vystoupil na pódium, když se tentokrát umístil na druhé pozici. Jako třetí projel cílem Lucas Petersson. Davidu Schumacherovi se druhý závod vůbec nevydařil. Syn Ralfa Schumachera byl totiž klasifikován na posledním šestém místě a jeho ztráta na Belgičana narostla na 35 bodů. Weerts tak měl ve třetím závodě velikou šanci rozhodnout o výsledku šampionátu.

kompletní výsledky druhého závodu

třetí závod

A tak se skutečně stalo. Charles Weerts si totiž ve třetím závodě sezony dojel pro druhé víkendové vítězství a zajistil si díky němu již závod před koncem titul šampiona. Jeho největší soupeř David Schumacher dokončil závod na druhé pozici. Na „bronzový“ stupeň vítězů vystoupil Jake Dalton. Pro Toma Beckhäusera ve třetím závodě místo na pódiu nezbylo. Český závodník skončil pátý.

kompletní výsledky třetího závodu

čtvrtý závod

Novopečený šampion Charles Weerts dosáhnul na vítězství také v posledním závodě víkendu a zároveň i sezony. Na druhém místě dojel do cíle Jake Dalton a na třetí pozici se umístil vicemistr letošní sezony David Schumacher. Tom Beckhäuser zakončil sezonu 2017-2018 na čtvrtém místě.

kompletní výsledky čtvrtého závodu

 

Šampionem arabskoemirátského mistrovství Formule 4 2017-2018 se tedy stal, jak již bylo zmíněno, Charles Weerts. Belgičan během 24 závodů nasbíral 377 bodů. Na druhém místě končí i přes absenci v úvodním podniku David Schumacher. Syn Ralfa Schumachera si připsal o 52 bodů méně než Charles Weerts, to znamená 225 bodů. Třetí největší počet bodů nasbíral Čech Tom Beckhäuser. Ten získal dohromady 262 bodů. Druhý český účastník sezony Petr Ptáček, který nastoupil ve třech podnicích, se umístil s 80 body na desáté příčce.

kompletní konečné pořadí

 

Virgin Australia Supercars-Adelaide

pátek

první volný trénink

Letošní sezonu Virgin Australia Supercars započal nejrychlejším časem úřadující šampion Jamie Whincup, který se po letošní sezoně s šampionátem rozloučí. Na druhé pozici se umístil šampion z roku 2015 Mark Winterbottom. Třetí pozici obsadil loňský vicemistr Scott McLaughlin.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Druhý volný trénink se stal kořistí Scotta McLaughlina. Na druhé pozici se ve výsledkové listině druhého volného tréninku umístil Shane Van Gisbergen a na třetím místě skončil Nick Percat. Obhájci titulu a vítězi prvního volného tréninku Jamiemu Whincupovi se ve druhým tréninkových jízdách vedlo mnohem hůře. Sedminásobný šampion této série byl totiž až šestnáctým nejrychlejším jezdcem.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

kvalifikace pro první závod

Do Top 10 Shootout se na prvním místě kvalifikoval Shane Van Gisbergen. Za šampionem sezony 2016 se umístil s neuvěřitelně těsným odstupem Scott McLaughlin. Loňský vicemistr zaostal za pilotem Red Bull Holden Racing Teamu o pouhou jednu tisícinu sekundy! Třetí místo obsadil šampion z roku 2010 James Courtney. Jamie Whincup ani v kvalifikaci nijak nezazářil, když obsadil devátou pozici. Do Top 10 Shootout se ale sedminásobný šampion dokázal kvalifikovat.

kompletní výsledky kvalifikace pro první závod

sobota

třetí volný trénink

Třetí volný trénink, který zahájil sobotní program, opanoval Scott McLaughlin. Druhou pozici obsadil Mark Winterbottom. Třetí nejrychlejší čas si připsal Will Davison. Vítěz kvalifikace pro první závod Shane Van Gisbergen obsadil čtvrté místo. Obhájce titulu Jamie Whincup se umístil na šesté pozici.

kompletní výsledky třetího volného tréninku

Top 10 Shootout

Shane Van Gisbergen si po vítězství v první kvalifikaci připsal nejrychlejší čas i v Top 10 Shootout, čímž si zajistil pole position pro start prvního závodu. Druhá pozice patřila Scottu McLaughlinovi a na třetím místě skončil James Courtney. Obhájce titulu Jamie Whincup si pro start závodu vyjel pátou pozici.

kompletní výsledky Top 10 Shootout

první závod 

Shane Van Gisbergen se umístil na prvním místě také v úvodním závodě letošní sezony. Jako druhý projel cílem mistr ze sezony 2010 James Courtney, který si oproti své třetí startovní pozici o jedno místo polepšil. Třetí pozici obsadil Scott McLaughlin. Jamie Whincup zahájil sezonu šestým místem.

kompletní výsledky prvního závodu

neděle

kvalifikace pro druhý závod

V kvalifikaci pro druhý závod si připsal nejrychlejší čas Scott McLaughlin. Vítěz sobotního závodu Shane Van Gisbergen obsadil druhou pozici a na třetí příčce se umístil obhájce titulu Jamie Whincup. Druhý v cíli úvodního závodu a šampion z roku 2010 James Courtney nevstoupil do nového dne nejlépe, když zajel až čtrnáctý čas a do Top 10 Shootout nepostoupil.

kompletní výsledky kvalifikace pro druhý závod

Top 10 Shootout

V Top 10 Shootout se nejvíce zadařilo Shanu Van Gisbergenovi, který tak po vítězství v prvním závodě získal nejlepší výchozí pozici i pro druhý závod. Za ním skončil na druhém místě jeho týmový kolega a legenda tohoto šampionátu Jamie Whincup. Na třetí pozici se umístil vítěz kvalifikace Scott McLaughlin.

kompletní výsledky Top 10 Shootout

druhý závod

Shane Van Gisbergen po vítězství v úvodním závodě sezony triumfoval také v neděli a do nové sezony tak vstoupil ve velkém stylu. Jako druhý dojel do cíle závodu David Reynolds. Na stupně vítězů se podíval také Garth Tander, který se umístil na třetí příčce. Úřadující šampion Jamie Whincup, který do závodu odstartoval ze druhého místa, jako jediný cíl závodu neviděl.

kompletní výsledky druhého závodu

Po prvním podniku sezony v Adelaide vede šampionát Shane Van Gisbergen s 300 body. Druhá pozice patří Davidu Reynoldsovi(258 bodů) a třetí Jamesu Courtneymu(240 bodů). Obhájce titulu Jamie Whincup se po šestém místě v sobotním závodě a po nedokončeném nedělním závodě nachází se 102 body až na osmnácté příčce.

Pořadí týmů vévodí po prvním podniku Mobil 1 Boost Mobile Racing(408) před druhým Red Bull Holden Racing Teamem(402 bodů) a před The Bottle-O Racing Team and Supercheap Auto Racingem, kterému patří s 393 body třetí pozice.

kompletní průběžné pořadí

Druhý podnik letošní sezony se uskuteční 23.-25.března v Melbourne, kde budou Virgin Australia Supercars doprovázet Formuli 1, kterou zde v tomto termínu čeká úvodní závod sezony.

NASCAR

NASCAR Camping World Truck-Las Vegas

čtvrtek

první volný trénink

V prvním volném tréninku byl nejrychlejší Justin Marks. Na druhém místě skončil vítěz atlantského závodu Brett Moffitt. Třetí pozice patřila při úvodní části víkendu Noahu Gragsonovi. Johnny Sauter, který vedl před závodem průběžné pořadí šampionátu, zajel v prvním volném tréninku čtvrtý nejrychlejší čas. Jenom 80 tisícin sekundy na něj ztratil Kyle Busch, který obsadil pátou pozici.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Druhý volný trénink patřil Johnnymu Sauterovi. Za lídrem šampionátu skončil na druhém místě znovu Brett Moffitt. I třetí místo mělo stejného majitele jako v prvním volném tréninku. Na něm se totiž znovu umístil Noah Gragson. Kyle Busch znovu zajel pátý čas. Vítězi prvního volného tréninku Justinu Marksovi patřila ve druhém volném tréninku desátá příčka.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

pátek

kvalifikace

Pole position pro třetí závod sezony si v kvalifikaci zajistil Kyle Busch. Druhý nejrychlejší čas zajel Stewart Friesen a vedoucí muž šampionátu Johnny Sauter obsadil třetí pozici. Vítěz závodu v Atlantě Brett Moffitt si pro start závodu v Las Vegas zajistil šestou příčku.

kompletní výsledky kvalifikace

závod

Pro triumf si do cíle třetího závodu sezony přijel Kyle Busch. „Rowdy“ se ve Victory Lane závodu Camping World Truck Series objevil oprvé od loňského srpnového závodu v Bristolu. Vedoucí muž šampionátu Johnny Sauter dokončil i třetí letošní závod mezi nejlepší trojicí, když skončil na druhém místě. V Top 3 se umístil také vítěz posledního závodu Brett Moffitt, který tentokrát dojel třetí. Stewart Friesen, který zvítězil ve druhé části závodu, projel cílem na páté příčce a vítěz úvodní části závodu Noah Gragson obsadil dvanáctou pozici.

kompletní výsledky závodu

Na čele průběžného pořadí se i po třetím závodě sezony udržel Johnny Sauter, který má momentálně na svém kontě 148 bodů. Druhá pozice patří Brettu Moffitovi, který si zatím připsal celkem 109 bodů. Na třetím místě se nachází Grant Enfinger, který doposud nastřádal 108 bodů.

kompletní průběžné pořadí

Sezona NASCAR Camping World Truck Series bude nyní pokračovat až za dva týdny dvousetpadesátimílovým závodem v Martinsville.

Nascar Xfinity Series-Las Vegas

pátek

první volný trénink

První volný trénink patřil Kylu Larsonovi, který se po účasti v Daytoně letos podruhé účastní závodu NASCAR Xfinity Series. Druhý čas si připsal Ryan Blaney a třetí další jezdec NASCAR Monster Energy Cup Series Kyle Busch, který se v Las Vegas představil ve všech třech šampionátech NASCAR. Lídr šampionátu Elliott Sadler zahájil víkend sedmým místem. Další z řad pilotů Monster Energy NASCAR Cup Series Austin Dillon se umístil na deváté pozici.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Kyle Larson byl nejrychlejší také ve druhém volném tréninku. Na druhé příčce znovu skončil Ryan Blaney a třetí místo obsadil vítěz z Daytony Tyler Reddick. Zbylí dva piloti Monster Energy NASCAR Cup Series Austin Dillon a Kyle Busch obsadili šestou, respektive osmou pozici. Lídr šampionátu Elliott Sadler tentokrát skončil na desáté příčce.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

 sobota

kvalifikace

V kvalifikaci byl nejrychlejší stejně jako v předchozím závodě v Atlantě Christopher Bell. Kyle Larson, který skončil na první pozici během obou dvou volných tréninků, obsadil v kvalifikaci druhou příčku. Na třetím místě skončil Daniel Hemric. Kyle Busch zajel v bojích o startovní pozice pátý nejrychlejší čas. Vedoucí muž šampionátu Elliott Sadler obsadil šesté místo. Další jezdci Monster Energy NASCAR Cup Series si vedli následovně: Ryan Blaney skončil osmý a Austin Dillon se umístil na desátém místě.

kompletní výsledky kvalifikace

závod

Kyle Larson se po dvou vyhraných volných trénincích a druhé příčce v kvalifikaci navrátil zpět do čela výsledkové listiny v nejdůležitější části víkendu v závodě. Pětadvacetiletý rodák z Kalifornie kromě vítězství v celém závodě triumfoval také v jeho druhé části. Poleman Christopher Bell ani tentokrát nedokázal přetavit nejlepší startovní pozici ve své premiérové vítězství v šampionátu a projel cílem jako druhý. Jedno malé prvenství si ovšem z města hazardu odváží, neboť mu patřila úvodní část závodu. Nejlepší trojici doplnil Justin Allgaier. Čtvrté místo patřilo Ryanu Blaneymu. Za Blaneym dojel do cíle na pátém místě vedoucí muž šampionátu Elliott Sadler. Austin Dillon obsadil dvanáctou příčku a Kyle Busch dokončil závod na čtrnáctém místě.

kompletní výsledky závodu

Do čela šampionátu se po závodě v Las Vegas posunul Tyler Reddick, který má v současnosti na svém kontě 123 bodů. Elliott Sadler ovšem dosáhl stejného počtu bodů, nicméně vzhledem k menšímu počtu vítězství přišel o vedoucí pozici a spadl na druhé místo. Třetí pozice patří nováčkovi Christopheru Bellovi, který doposud získal 100 bodů.

kompletní průběžné pořadí

Na rozdíl od NASCAR Camping World Truck Series pokračuje Xfinity Series již tento víkend závodem v Avondale.

Monster Energy NASCAR Cup Series-Las Vegas

pátek

první volný trénink

Nejrychlejším mužem prvního volného tréninku byl Kyle Larson. Vítěz z Atlanty Kevin Harvick skončil na druhém místě a třetí příčku obsadil Paul Menard. Dařilo se také nováčkovi a loňskému mistrovi NASCAR Xfinity Series Williamu Byronovi. Dvacetiletý talent byl pátý nejrychlejší. Úřadující šampion Martin Truex jr. otevírá ve výsledkové listině jedenáctým místem druhou desítku. Vedoucí muž šampionátu Joey Logano skončil čtrnáctý.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

kvalifikace

Kvalifikace patřila v Las Vegas Ryanu Blaneymu. Druhý čas zajel vítěz z Atlanty Kevin Harvick a na třetí příčce se umístil další ze šampionů Kurt Busch. Ze čtvrté pozice vyrazí do závodu loňský šampion Martin Truex jr. Vítěz prvního volného tréninku Kyle Larson tentokrát zajel pátý nejrychlejší čas. Vedoucí muž šampionátu Joey Logano obsadil v kvalifikaci desáté místo.

kompletní výsledky kvalifikace

sobota

druhý volný trénink

Druhý volný trénink Monster Energy NASCAR Cup Series patřil Kylu Larsonovi. Na druhé pozici skončil Ryan Newman a na třetím místě se umístila legenda NASCAR Jimmie Johnson. Vítěz posledního závodu Kevin Harvick skončil na čtvrté příčce. Vítěz kvalifikace Ryan Blaney obsadil ve druhém volném tréninku šestou pozici. Vedoucí muž šampionátu Joey Logano skončil třináctý.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

třetí volný trénink

Vítěz kvalifikace Ryan Blaney zvítězil také ve třetím volném tréninku. Na druhé pozici se umístil vítěz druhého volného tréninku Kyle Larson. Třetí nejrychlejší čas si připsal obhájce titulu Martin Truex jr. V dobrém světle se ukázal nováček William Byron. Loňský šampion Xfinity Series obsadil pátou pozici. Vedoucí muž šampionátu Joey Logano zajel devátý čas. Vítěz z Atlanty Kevin Harvick obsadil čtrnáctou pozici.

kompletní výsledky třetího volného tréninku

neděle

závod

Kevin Harvick po triumfu v Atlantě ovládl také závod v Las Vegas a již podruhé v řadě jsme jej viděli ve Victory Lane. Šampion z roku 2014 absolvoval v čele závodu 214 kol z celkových 267 a zvítězil rovněž v první a druhé části závodu. Jako druhý přijel do cíle další pilot ověnčený titulem Kyle Busch. Na třetím místě skončil Buschův jmenovec Kyle Larson, pro něhož se vzhledem ke třetí příčce v závodě nejprestižnější série a triumfu v závodě Xfinity Series rovněž jednalo o vydařený víkend. Obhájce titulu Martin Truex jr. dojel do cíle jako čtvrtý. Ryan Blaney dokončil závod po startu z pole position na pátém místě. Vedoucí muž šampionátu Joey Logano projel cílem jako sedmý. Sedminásobnému šampionovi Jimmiemu Johnsonovi se ani v Las Vegas nepodařilo zazářit, když obsadil dvanáctou příčku.

kompletní výsledky závodu

V čele šampionátu se udržel Joey Logano(132 bodů). Ryan Blaney, kterému patří druhá pozice, se ovšem dotáhl na rozdíl jediného bodu. Třetí pozice patří vítězi posledních dvou závodů Kevinu Harvickovi, na jehož kontě je 115 bodů. Stejný počet bodů dosud získal také loňský šampion Martin Truex jr., kterému patří čtvrtá příčka. Jimmie Johnson se po dvanáctém místě v závodě posunul do Top 30 šampionátu. Nyní mu s 36 body patří 29. místo.

kompletní průběžné pořadí

Sezona pokračuje již tento víkend závodem v Avondale ve státě Arizona.

AMA Supercross-Atlanta

450SX

neděle

první kvalifikace

V kvalifikační skupině A zvítězil Marin Musquin. Na druhé pozici skončil Blake Baggett a třetí příčku obsadil lídr šampionátu Jason Anderson. Vítěz posledního závodu v Tampě Eli Tomac se umístil na čtvrtém místě.

kompletní výsledky skupiny A v první kvalifikaci

Ve skupině B byl nejrychlejší Bradley Taft. Druhý nejrychlejší čas si připsal Adam Enticknap a na třetím místě se umístil Cole Martinez.

kompletní výsledky skupiny B v první kvalifikaci

Skupina C patřila Brycu Stewartovi. Na druhém místě se umístil Michael Akaydin a třetí příčka patřila Joshu Grecovi.

kompletní výsledky skupiny C v první kvalifikaci

druhá kvalifikace

Skupinu A ovládl i ve druhé kvalifikaci Marvin Musquin. Na druhém místě se umístil Justin Hill. Vítěz z Tampy Eli Tomac zajel třetí nejrychlejší čas. Vedoucí muž šampionátu Jason Anderson skončil tentokrát na šestém místě.

kompletní výsledky skupiny A ve druhé kvalifikaci

Ve skupině B nedošlo v porovnání s prvními kvalifikačními jízdami ke změně v nejlepší trojici. Změnilo se ovšem pořadí tohoto tria. Nejrychlejší byl tentokrát Cole Martinez před druhým Adamem Enticknapem a třetím Bradleym Taftem.

kompletní výsledky skupiny B ve druhé kvalifikaci

Bryce Stewart zvítězil ve skupině C také ve druhé kvalifikaci. Za ním se umístili Lane Staley, který zajel druhý nejrychlejší čas, a Michael Akaydin. Ten obsadil třetí místo.

kompletní výsledky skupiny C ve druhé kvalifikaci

V kombinovaných výsledcích kvalifikace se na první pozici umístil Marvin Musquin. Na druhém místě skončil Justin Hill a třetí pozici obsadil Eli Tomac. Vedoucí muž šampionátu Jason Anderson zajel šestý čas.

kompletní kombinované výsledky kvalifikace

LCQ

LCQ patřilo Westonu Peickovi. Jako druhý dojel do cíle Benny Bloss a na třetím místě skončil Cole Martinez. Dalším, jenž si vybojoval účast v trojici hlavních závodů, byl Ben LaMay, který tuto jízdu dokončil na čtvrté pozici.

kompletní výsledky LCQ

první hlavní závod

V prvním hlavní závodě si dojel pro vítězství Justin Brayton. Se ztrátou jedné a půl vteřiny na Braytona dokončil závod vedoucí muž šampionátu Jason Anderson, který se umístil na druhé pozici. Poslední místo na stupních vítězů zaujmul Blake Baggett, který skončil v závodě na třetím místě. Vítěz z Tampyy Eli Tomac dojel na páté příčce.

kompletní výsledky prvního hlavního závodu

druhý hlavní závod

Vítězem druhého závodu se stal Jason Anderson. Na druhé pozici projel cílovou páskou Cooper Webb. Třetí místo obsadil Eli Tomac. Vítěz prvního hlavního závodu Justin Brayton dokončil druhý hlavní závod na pátém místě.

kompletní výsedky druhého hlavního závodu

třetí hlavní závod

V posledním třetím hlavním závodě si pocit vítězství vychutnal Marvin Musquin. Druhý protnul cílovou pásku Eli Tomac a třetí příčce se umístil Cooper Webb. Na Jasona Andersona tentokrát místo na pódiu nezbylo. Vedoucí muž šampionátu obsadil čtvrtou pozici. Vítěz prvního hlavního závodu Justin Brayton dokončil třetí závod na šestém místě.

kompletní výsledky třetího hlavního závodu

I po třech závodech v Atlantě je i nadále lídrem šampionátu Jason Anderson s 207 body. Druhá pozice patří Marvinu Musquinovi(165 bodů) a na třetím místě se nachází Blake Baggett(150 bodů). Jenom šest bodů ztrácí ovšem na Baggetta čtvrtý Justin Brayton, který  Atlantě zvítězil v prvním hlavním závodě.

250SX East

první kvalifikace

Skupinu A ovládl v první kvalifikaci vedoucí muž šampionátu Zach Osborne. Druhý skončil Austin Forkner. Třetí místo obsadil Dylan Ferrandis.

kompletní výsledky skupiny A v první kvalifikaci

Skupina B patřila Joshu Osbymu. Druhým nejrychlejším mužem skupiny B byl Heath Harrison a třetí pozici obsadil Ramyller Alves.

kompletní výsledky skupiny B v první kvalifikaci

Ve skupině C zvítězil Michael Mosiman. Druhý nejrychlejší čas si připsal Mathew Weakley a na třetí pozici se umístil Samuel Redman.

kompletní výsledky skupiny C v první kvalifikaci

druhá kvalifikace

Ve druhé kvalifikaci byl nejrychlejším jezdcem ze skupiny A Dylan Ferrandis. Druhý skončil stejně jako v první kvalifikaci Austin Forkner a Zach Osborne se musel pro tentokrát spokojit se třetím místem.

kompletní výsledky skupiny A ve druhé kvalifikaci

Ve skupině B vyhrál Heath Harrison. Na druhém místě se umístil Ramyller Alves a na třetím vítěz skupiny B v první kvalifikaci Josh Osby.

kompletní výsledky skupiny B ve druhé kvalifikaci

Michael Mosiman zajel nejrychlejší čas skupiny C také ve druhé kvalifikaci. Druhou pozici obsadil Drayke Sizemore a na třetím místě se umístil Travis Delnicki.

kompletní výsledky skupiny C ve druhé kvalifikaci

Nejrychlejší čas celé kvalifikace zajel Dylan Ferrandis. Na druhé pozici se umístil v kombinovaných výsledcích Austin Forkner a třetí pozice patřila Zachu Osbornovi.

kompletní kombinované výsledky kvalifikace

LCQ

V LCQ si pro vítězství dojel Nick Gaines. Na druhé příčce skončil Josh Osby a třetí pozici obsadil Jacob Williamson. Ze čtvrté pozice se do hlavních závodů kvalifikoval rovněž Zack Williams.

kompletní výsledky LCQ

první hlavní závod

V prvním hlavním závodě triumfoval Zach Osborne. Druhé místo obsadil Dylan Ferrandis. Osborna a Ferrandise doprovodil na pódium Jordon Smith, který dokončil úvodní závod na třetím místě.

kompletní výsledky prvního hlavního závodu

druhý hlavní závod

Druhý hlavní závod přinesl vítězství Martinu Davalosovi. Druhou pozici obsadil Austin Forkner. Vítěz úvodního závodu Zach Osborne vystoupil na pódium i ve druhém hlavním závodě, tentokrát na bronzový stupeň vítězů.

kompletní výsledky druhého hlavního závodu

třetí hlavní závod

V posledním závodě víkendu se nejvíce radoval Jeremy Martin. Na druhém místě skončil Colt Nichols a na třetí pozici dokončil závod Austin Forkner. Vedoucí muž šampionátu Zach Osborne ve třetím závodě již na stupně vítězů nevystoupil, když protnul cílovou pásku na pátém místě. Ještě hůře se vedlo vítězi druhého závodu Martinu Davalosovi. Davalos totiž zakončil víkend až na šestnácté pozici.

kompletní výsledky třetího hlavního závodu

V čele šampionátu i po atlantském závodě setrval Zach Osborne, jehož bodové konto momentálně ukazuje číslo 70. O pouhé dva body méně dosud nasbíral Austin Forkner, kterému patří druhá pozice. Třetí je s 57 body R.J. Hampshire. Vítězi třetího závodu Jeremymu Martinovi(47 bodů) patří šestá příčka a Martin Davlos, který zvítězil ve druhém závodě, uzavírá s 34 body nejlepší desítku.

kompletní průběžné pořadí šampionátu

AMA Supercross pokračuje již tento týden v Daytoně.

 

MXGP-Neuquen

sobota

volný trénink

Ve volném tréninku dominoval tovární tým KTM. Nejrychlejší čas zajel Jeffrey Herlings před svým týmovým kolegou a obhájcem titulu Antoniem Cairolim, který obsadil druhou příčku. Na třetím místě skončil Jeremy Seewer s Yamahou.

kompletní výsledky volného tréninku

měřený trénink

Jeffrey Herlings zůstal na čele i po měřeném tréninku. Druhou pozici obsadil Jeremy Van Horebeek a třetí nejrychlejší čas si připsal Clement Desalle. Antonio Cairoli se tentokrát umístil na sedmé pozici.

kompletní výsledky měřeného tréninku

kvalifikační závod

I kvalifikační závod patřil rakouské KTM. Tentokrát se ovšem již neradoval z vítězství Jeffrey Herlings, nýbrž jeho týmový kolega Antonio Cairoli. Druhá a třetí pozice zůstala v porovnání s měřeným tréninkem beze změny. Druhý čas zajel Jeremy Van Horebeek a třetí Clement Desalle. Jeffrey Herlings, který zvítězil ve volném i měřeném tréninku, tentokrát obsadil až sedmou pozici.

kompletní výsledky kvalifikačního závodu

neděle

warm-up

Neděli zahájil nejrychlejším časem Jeffrey Herlings, který se ve warm-upu vrátil po nepříliš vydařeném kvalifikačním závodě na první místo. Jeho týmový kolega Antonio Cairoli skončil na druhém místě a na třetí pozici se umístil šampion z roku 2015 Romain Febre.

kompletní výsledky warm-upu

první závod

V prvním závodě sezony si pro vítězství dojel obhájce titulu Antonio Cairoli. Double tovární KTM potvrdil druhým místem Jeffrey Herlings. Dvojici jezdců rakouské značky doprovodil na pódium jezdec sedlající motocykl Kawasaki Clement Desalle.

kompletní výsledky prvního závodu

druhý závod

Ve druhém závodě zopakovala tovární KTM dvojité vítězství z prvního závodu. Tentokrát si ovšem její jezdecký tandem prohodil pozice. Pro vítězství si dojel Jeffrey Herlings. Antonio Cairoli po triumfu v prvním závodě dokončil druhý závod víkendu jako druhý. Třetí místo znovu obsadil Clement Desalle.

kompletní výsledky druhého závodu

Na čele šampionátu je po prvních dvou závodech Nizozemec Jeffrey Herlings se 47 body. Jeho týmový kolega Antonio Cairoli se ovšem nachází na druhém místě se shodným počtem bodů. Třetí příčka patří Clementu Desallovi s dosavadním ziskem 40 bodů.

kompletní průběžné pořadí

MX2

sobota

volný trénink

Volný trénink kategorie MX2 patřil obhájci titulu Paulsi Jonassovi. Na druhé příčce se umístil Darian Sanayei a na třetím místě skončil Calvin Vlaanderen.

kompletní výsledky volného tréninku

měřený trénink

Pauls Jonass zvítězil po volném tréninku také vv měřených tréninkových jízdách. Druhou příčku obsadil Jorge Prado. Třetí nejrychlejší čas zajel v měřeném tréninku Hunter Lawrence.

kompletní výsledky měřeného tréninku

kvalifikační závod

Nadvláda Paulse Jonasse pokračovala i v kvalifikačním závodě. Lotyšský závodník nadělil v cíli šest vteřin druhému Thomasi Kjaerovi Olsenovi. Jako třetí dojel do cíle Ben Watson.

kompletní výsledky kvalifikačního závodu

neděle

warm-up

Pauls Jonass vstoupil velmi dobře i do nedělního dne. Zvítězil totiž také ve warm-upu. Stejně jako v kvalifikaci i ve warm-upu zajel druhý nejrychlejší čas Thomas Kjer Olsen. Na třetím místě se umístil Hunter Lawrence.

kompletní výsledky warm-upu

první závod

Ani v úvodním závodě sezony nedokázali soupeři najít recept na Paulse Jonasse, který podle očekávání vystoupil po závodě na nejvyšší stupeň vítězů. Na pódium ho doprovodil Hunter Lawrence, který dojel do cíle na druhém místě, a Thomas Kjer Olsen. Dánský jezdec protnul cílovou pásku jako třetí.

kompletní výsledky prvního závodu

druhý závod

Svou dominanci během argentinského víkendu završil Pauls Jonass, když si ve druhé závodě dojel pro druhý triumf. Na druhém místě dokončil závod Thomas Kjer Olsen, který rovněž vystoupil na stupně vítězů v obou závodech. Třetí pozici obsadil Darian Sanayei. Hunter Lawrence, který skončil v úvodním závodě na druhé pozici, nyní skončil šestý.

kompletní výsledky druhého závodu

Klasifikaci kategorie MX2 vede po prvním podniku s počtem 50 bodů obhájce titulu Pauls Jonass. Druhá pozice patří Thomasi Kjeru Olsenovi(42 bodů) a třetí Hunteru Lawrencovi(37 bodů).

kompletní průběžné pořadí

Šampionát MXGP pokračuje 18. března v nizozemském Valkenswaardu.

Sdílejte na:
Zavřít