Rowland posílí Williams

Rowland posílí Williams

Brit se stane juniorem stáje z Grove.

Williams včera představil novou posilu. Řady britského týmu doplní pro letošní sezonu pětadvacetiletý Oliver Rowland, kterého stáj z Grove angažovala jako svého juniora. Brit v loňské sezoně závodil ve Formuli 2, kde hájil barvy francouzské stáje DAMS. Rowland během loňského ročníku dvakrát vystoupal na nejvyšší stupeň a poté, co vyšel ze souboje o titul vicemistra s ruským závodníkem a od letošní sezony novým vývojovým jezdcem Renaultu Artemem Markelovem jako poražený, obsadil v konečném pořadí šampionátu bronzovou příčku se ziskem 191 bodů. Mimo svého angažmá v juniorské sérii zastával rovněž roli vývojového jezdce Renaultu. Patrně svého největšího úspěchu kariéry ovšem dosáhl v sezoně 2015, kdy se stal šampionem dnes již neexistující Světové série Formule Renault 3.5.

O britském spojení Williams-Rowland se začalo hovořit již na konci loňského roku. Tehdy se objevily spekulace, že by Brit mohl v sezoně 2018 usednout do vozu britské stáje v několika volných trénincích. Zda tato varianta skutečně nabude reálných kontur a zda Rowlanda v některých pátečních tréninkových jízdách skutečně uvidíme je zatím ve hvězdách, již nyní je však jasné, že Britova práce u týmu se nebude skládat pouze z testování na simulátoru, ale že se objeví rovněž na závodním okruhu. Stane se tak během nováčkovských testů v Barceloně, které se uskuteční v týdnu po Velké ceně Španělska, která se koná 13.května.

„Jsem opravdu potěšen, že budu spolupracovat s Williamsem. Spousta práce na mě čeká v továrně a rovněž se zúčastním barcelonských nováčkovských testů. Na stole byla také možnost pokračovat s Renaulem, ovšem jejich jezdecká sestava bude zřejmě v nadcházejících dvou nebo třech letech stabilní. Od Williamsu jsem dostal příležitost k přechodu k týmu, který se v loňské sezoně umístil v šampionátu výše. Je skvělé být součástí týmu, který má takové dědictví. Věřím, že mohu zapůsobit a získat v týmu důležitou roli. Chci usilovat o získání závodní sedačky,“ uvedl Rowland.

Rowlanda uvidíme v letošní sezoně také závodit. Tentokrát ale již ne ve Formuli 2, kterou se rozhodl opustit. Jeho novým půobištěm bude šampionát vytrvalostních závodů WEC, kde se představí v jedné ze dvou posádek týmu Manor, který počínaje letošní sezonou vstupuje do LMP1, kde bude závodit pod názvem CEFC TRSM Racing. Rowlanda v posádce doplní jeho krajan Charlie Robertson. Jméno třetího pilota nebylo dosud potvrzeno, horkým kandidátem na toto volné místo je ale další pilot působící ve službách Williamsu Robert Kubica. Poláka čeká během příštího týdne test v Aragonu a pokud se osvědčí, je možné, že Rowlanda s Robertsonem doplní v posádce právě on.

 

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít