Od Massy jsem vůbec nic nezískal, říká Stroll

Od Massy jsem vůbec nic nezískal, říká Stroll

Lance Stroll se nechal slyšet, že mu v týmu Felipe Massa nijak zvlášť chybět nebude, jelikož od něj během loňské sezóny „nic nezískal“.

Felipe Massa ukončil svou kariéru poprvé již na konci roku 2016. Týmovým kolegou Lance Strolla se měl tehdy stát Fin Valtteri Bottas, ale po nečekaném oznámení Nica Rosberga o ukončení kariéry dostal Bottas příležitost závodit po boku Lewise Hamiltona u Mercedesu. Místo u Williamsu tak bylo volné a vedení týmu požádalo Massu, aby ještě minimálně rok zůstal a pomohl tak mladému Strollovi v postupném zlepšování.

Letos svůj odchod z královny motorsportu myslí vážně a své místo přenechal ruskému mladíkovi Sergey Sirotkinovi.

Stroll na otázku, zda mu bude zkušený Brazilec v týmu chybět odpověděl, že se nic nezmění, jelikož mu Massa během loňské sezóny v ničem nepomohl.

„Nemyslím si, že by mě vloni nějak ‚vedl‘, spíše vůbec,“ řekl 19letý Kanaďan v rozhovoru pro Motorsport.com. „Byl týmovým kolegou jako každý jiný.“

„Měl příliš hodně vlastní práce při snaze jezdit co nejrychleji to šlo, a já jsem se snažil o totéž, abych jezdil co nejlépe a co nejrychleji. Nic víc než tohle v tom nebylo.“

Felipe Massa na začátku loňské sezóny prozradil, že má radost ze spolupráce s mladým závodníkem. Připomínalo mu to rok 2006, kdy přišel do Ferrari a závodil bok po boku se sedminásobným mistrem světa Michaelem Schumacherem.

„Nevím, proč si lidé myslí, že mi byl koučem nebo mentorem. Nebyl, dělal pouze svou práci a já dělal tu svou. Ten lepší z nás dvou skončil vpředu.“

„Jestli má můj týmový kolega patnáctiletou nebo jen roční zkušenost můj přístup nezmění,“ oznámil Stroll.

Součástí týmu bude od letošní sezóny také Robert Kubica, který měl původní ambice stát se závodním jezdcem pro celou sezónu, ale nakonec sedačku u Williamsu získal Sergey Sirotkin. Kubica se tak stal náhradním a testovacím jezdcem.

Podle Strolla je dobře, že bude polský závodník se 76 starty v Grand Prix součástí týmu, byť jen jako testovací jezdec. Výhodou je také jeho znalost loňského Renaultu, ve kterém odjel sezónní testy na Hungaroringu.

„Samozřejmě, Robert může být velká podpora,“ řekl Stroll. „Felipe byl skvělý v ohledu vývoje vozu dle nových regulí, takže si myslím, že Robert bude s jeho zkušeností stejným přínosem.“

„Zdálo se, že rozumí problematice auta a po testu v Abú Dhabí byl schopen vše detailně popsat. Došlo také k porovnání s Renaultem, který Robert testoval v létě. Určitě je to dobré, můžeme ho skvěle využít a integrovat do týmu, bude dobrou oporou a pomůže týmu probojovávat se startovním polem vzhůru,“ dodal mladý Kanaďan.

Felipe Massa byl tímto prohlášením šokovaný a na Twitter sdílel článek se slovy „radši to nebudu komentovat“. 

Sdílejte na:
Zavřít