24 hodin Daytona: Poslední trénink patřil stáji Wheelen Engineering Racing

24 hodin Daytona: Poslední trénink patřil stáji Wheelen Engineering Racing

V posledních tréninkových jízdách byli nejrychlejší Felipe Nasr, Stuart Middleton, Mike Conway a Eric Curran.

Dnes byl v Daytoně na programu poslední čtvrtý volný trénink. I v něm se z vítězství radoval vůz značky Cadillac. Tentokrát se na čele objevila posádka stáje Wheelen Racing Engineering složená z bývalého pilota Sauberu ve Formuli 1 Felipeho Nasra, Stuarta Middletona, Erica Currana a Mikea Conwaye. Ve čtvrtém volném tréninku zazářil rovněž pilot Williamsu ve Formuli 1 Lance Stroll se svými spolujezdci Felixem Rosenqvistem, Danielem Juncadellou a Robinem Frijnsem. Ti totiž zajeli skvělý druhý čas a na vítěznou posádku stáje Konica Minolta Cadillac DPi-V.R ztratili 181 tisícin sekundy. Na třetím místě se umístila trojice hájící barvy týmu Spirit of Daytona Racing Tristan Vautier, Matt McMurry a Eddie Cheever III. Znovu se zadařilo posádce stáje Mazda Team Joest Oliver Jarvis-Tristan Nunez-René Rast, která skončila čtvrtá. Vítězové z kvalifikace Renger Van Der Zande, Ryan Hunter-Reay a Jordan Taylor obsadili tentokrát osmé místo. Dvojnásobný šampion Formule 1 z let 2005 a 2006 Fernando Alonso se svými spolujezdci Lando Norrisem a Philem Hansonem se po výborném pátém místě z třetího volného tréninku ve čtvrtém volném tréninku propadli na šestnáctou příčku.

Nejrychlejší posádkou kategorie GTLM byla posádka stáje Chipa Ganassiho Sébastien Bourdais-Joey Hand-Dirk Müller. Za nimi se umístili posádky stáje Porsche GT Team. Na druhé příčce skončila posádka Laurens Vanthoor-Earl Bamber-Gianmaria Bruni a třetí pozici obsadili Patrick Pilet, Frédéric Makowiecki a Nick Tandy. Ani ve čtvrtém volném tréninku nijak nezazářili vítězové kvalifikace Jan Magnussen, Antonio García a Mike Rockenfeller. Po šesté pozici ve třetím volném tréninku

V kategorii GTD zajeli nejrychlejší čas piloti týmu Manthey-Racing Matteo Cairoli, Sven Müller, Harald Proczyk, Steve Smith a Randy Walls. Druhou pozici obsadila posádka stáje Mercedes-AMG Team Riley Motorsports Jeroen Bleekemolen-Adam Christodoulou-Ben Keating-Luca Stolz a na třetím místě skončili jezdci týmu Wright Motorsports Patrick Long, Christina Nielsen, Mathieu Jaminet a Robert Renauer. Posádka týmu Risi Competizione Santiago Creel-Martin Fuentes-Matt Griffin-Miguel Molina-Ricardo Pérez de Lara se tentokrát umístila až na šestnácté pozici se ztrátou více než sekundy a půl na vítěznou posádku této třídy.

Kompletní výsledky čtvrtého volného tréninku najdete zde. Nyní již jezdce čeká pouze samotný čtyřiadvacetihodinový závod, do kterého vyrazí zítra ve 20:40.

Sdílejte na:
Zavřít