Räikkönen si založil Instagram, Hamilton si ho promazal

Räikkönen si založil Instagram, Hamilton si ho promazal

Lewis Hamilton před nějakým způsobem způsobil menší kontroverzi na svém Instagramovém účtu. Kimi Räkkönen zase zvedl vlnu pozdvižení tím, že si účet na sociální síti založil.

Hamilton promazal své profily na Instagramu a Twitteru poté, co byl velmi kritizovaný za příspěvek se svým synovcem. Ve videu si chlapec oblékl růžové šaty, na což Hamilton reagoval: „Chlapci nenosí princeznovské šaty!“

Brit se za příspěvek omluvil, načež smazal všechny příspěvky ze svého Instagramu a značně pročistil i svůj Twitter, což mnozí považují za emocionální reakci. Hamilton od té doby na sociálních sítích nebyl aktivní a to ani na Nový rok nebo na své 33. narozeniny.

Závodník Mercedesu je nejsledovanějším jezdcem Formule 1 na sociálních sítích, na Instagramu ho sleduje 5,7 milionu lidí a na Twitteru 5,26 milionů. Vyhovuje to i novým vlastníkům Formule 1 a jejich filosofii co největšího otevření se fanouškům. Krom toho pozornost zcela jistě těšila i Mercedes. Ten k celé věci žádné stanovisko nepodal, akorát promazání účtů označil za malou hygienu. Hamiltonův poradce prozradil, že pauzu od sociálních sítí nepovažovali za tolik důležitou, aby s ní šli do médií.

Kimi Räikkönen si pro změnu účet na Instagramu založil. Na sociálních sítích sice už předtím existovaly účty pod jeho jménem, avšak byly spravovány fanoušky. Iceman je podle nedávných průzkumů stále jedním z nejpopulárnějších jezdců ve Formuli 1 i navzdory tomu, že až do nynějška neměl účet na žádné ze sociálních sítí.

Finský závodník přidal svůj první příspěvek na konci prosince. Bylo to video, ve kterém jednoduše říká: „Ahoj všichni, tentokrát nevím, co dělám, tak uvidíme, co se stane. Toto je můj Instagram, tak uvidíme, jestli mě budete chtít sledovat. Ciao!“ Od té doby už Kimi posbíral 370 tisíc fanoušků a pravidelně přidává další příspěvky.

 

This time I don’t know what I’m doing. #Kimi7

Příspěvek sdílený #Kimi7 (@kimimatiasraikkonen), Pro 28, 2017 v 9:07 PST

Sdílejte na:
Zavřít