První kvalifikace v Daytoně jsou za námi

První kvalifikace v Daytoně jsou za námi

V prvních kvalifikačních jízdách se do čela vrátila posádka Whelen Engineering Racingu.

V prvních kvalifikačních jízdách, ve kterých ovšem ještě nejde o postavení na startu, nýbrž pouze o pozice týmů v boxech, se na čelo vrátila posádka týmu Whelen Engineering Racing Felipe Nasr-Stuart Middleton-Eric Curren-Mike Conway. Vítězové šestého volného tréninku Matt McMurry, Tristan Vautier a Eddie Cheever III tentokrát zaostali o 231 tisícin sekundy a obsadili druhou pozici. Vůz Cadillac skončil také na místě třetím a to posádka stáje Mustang Sampling Racing Joao Barbosa-Filipe Albuquerque-Christian Fittipaldi. Čtvrtou pozici obsadili Jordan Taylor, Renger Van Der Zande a Ryan Hunter-Reay. Za vozy Cadillac se opět umístily posádky stáje Acura Team Penske. Tentokrát byli rychlejší posádkou Juan Pablo Montoya-Dane Cameron-Simon Pagenaud, která ve výsledcích figuruje na páté pozici. Jejich týmoví kolegové Graham Rahal, Helio Castroneves a Ricky Taylor byli o 243 tisícin sekundy pomalejší a obsadili šestou pozici. Souboj pilotů Formule 1 se v kvalifikaci podařilo vyhrát Fernandu Alonsovi, který se svými týmovými kolegy Lando Norrisem a Philem Hanson zajel dvanáctý nejrychlejší čas a byli tak o 184 tisícin rychlejší než posádka Lance Stroll-Felix Rosenqvist-Daniel Juncadella-Robin Frijns, kteří se umístili na třinácté pozici.

Třída GTLM znovu patřila stáji Ford Chip Ganassi, konkrétně posádce Joey Hand-Sebastien Bourdais-Dirk Müller. Druhý čas zajeli Marcel Fässler, Mike Rockenfeller a Oliver Gavin ze stáje Corvette Racing a třetí skočila druhá posádka týmu Chipa Ganassiho Ryan Briscoe-Richard Westbrook-Scott Dixon. Nejlepší trojice kvalifikace se tak shoduje s nejrychlejší trojicí šestého volného tréninku.

Kategorii GTD opanovala posádka stáje GRT Grasser Racing Team Mirko Bortolotti-Rik Breukers-Rolf Ineichen-Franck Perera. Druzí skončili jezdci týmu Magnus Racing Markus Winkelhock, Andrew Davis, Adam Lally a John Potter. Třetí pozici obsadili Mathieu Jaminet, Patrick Long, Christina Nielsen a Robert Renauer.

Kompletní výsledky prvních kvalifikačních jízd najdete zde.

Nyní na jezdce čeká již jenom sedmý volný trénink, který odstartuje ve 20:45 a zakončí oficiální testy.

Sdílejte na:
Zavřít