Giovinazzi doufá, že brzy získá závodní sedačku

Giovinazzi doufá, že brzy získá závodní sedačku

Antonio Giovinazzi letos úspěšně debutoval v F1. O dva týdny později jel další závod, který se mu úplně nepovedl. Od té doby si v F1 již nezazávodil a příští rok se to zřejmě nezmění.

Člen juniorského programu Ferrari Ital Antonio Giovinazzi debutoval v F1 letos v Austrálii u týmu Sauber, kde nahradil zraněného Pascala Wehrleina, kterého nahradil i o dva týdny později v Číně. Závodní sedačky na celou sezónu se ale nedočkal.

Pro tým Alfa Romeo Sauber budou v příští sezóně závodit Marcus Ericsson a Charles Leclerc. Mladý Ital bude v týmu působit jako rezervní a testovací jezdec.

„Doufal jsem, že s příchodem Alfy Romeo dostanu závodní sedačku. Bohužel se tak nestalo,“ řekl Giovinazzi pro Radio Sportiva.

„Nebudu to ale vzdávat. Letos jsem byl také rezervní jezdec, a nakonec jsem i závodil. Musím tvrdě pracovat a doufat, že příští rok to vyjde.“

Giovinazzi už má se současnými vozy F1 hodně zkušeností. Kromě dvou závodů v Sauberu nastoupil také do několika pátečních tréninků s týmem Haas. Zároveň se zúčastnil i prvního dne sezonních testů v Bahrajnu s Ferrari.

„Letos jsem debutoval v F1, hodně jsem pomáhal na simulátoru v Maranellu a testoval jsem se Sauberem, Haasem a Ferrari. Díky tomu jsem dnes jiný jezdec. Jezdec, který získal mnoho cenných zkušeností.“

Ital tento týden oslavil své čtyřiadvacáté narozeniny. Na dotaz, co by si přál odpověděl: „Chci být mistrem světa F1. Jsem ochotný pro to udělat vše,“ uzavřel Giovinazzi.

Sdílejte na:
Zavřít