Paddock na okruhu Gillese Villeneuva bude renovován

Paddock na okruhu Gillese Villeneuva bude renovován

Okruh, na který příští rok kolotoč Formule 1 zavítá na začátku června, projde rekonstrukcí paddocku. Renovace celého zázemí byla součástí dohody o prodloužení smlouvy se závodním okruhem.

Kanadský okruh Gillese Villeneuva, který se nachází v Montrealu, se stal tradičním mimoevropským závodem, který již několik let rozděluje evropskou část sezóny na dva kusy. V Montrealu se jel první závod v roce 1978, který tehdy vyhrál domácí miláček Gilles Villeneuve. Jednalo se o jeho první vítězství ve Formuli 1. Od té doby je okruh součástí kalendáře a kromě let 1987 a 2009, kdy se Grand Prix Kanady nekonala, se zde jezdí dodnes.

Jednat by se mělo především o přestavbu zázemí závodního okruhu. Société du parc Jean‑Drapeau (SPJD) oznámila, že by mělo dojít k výstavbě nové třípatrové budovy. Dle některých zdrojů se dokonce uvažuje o rekonstrukci několika částí okruhu, aby byly lépe přístupné pro fanoušky.

Nová třípatrová budova by měla nabídnout více místa nejen pro týmy, ale také pro diváky, ředitelství závodu a pro zaměstnance okruhu. V nejspodnějším patře budou tradičně sídlit závodní týmy. Ve druhém nalezneme kromě stupních vítězů a kanceláří pro ředitelství závodu také hospitality pro média. V nejvyšším patře pak bude dominovat terasa pro speciální hosty, ale také pro běžné fanoušky.

Výstavba nového zázemí je součástí smlouvy mezi FOM a okruhem, která vyprchá v roce 2029. Celý projekt si vyžádá obrovské investice ve výši 48 milionů dolarů. 30 milionů dolarů pak zafinancuje Montreal a zbylých 18 milionů doplatí kanadská vláda.

Zatím ovšem probíhají pouze jednání. Příští rok bychom se nového zázemí dočkat neměli, stavba by měla začít v červenci po Velké ceně a skončit by měla začátkem dubna roku 2019. 

Sdílejte na:
Zavřít