VC Brazílie: Hamilton opět nejrychlejší

VC Brazílie: Hamilton opět nejrychlejší

2. tréninku na VC Brazílie opět dominovali piloti Mercedesu Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Novopečený mistr světa byl opět nejrychlejší.

Lewis Hamilton byl na superměkkých pneumatikách odpoledne pomalejší než ráno. Jeho nejrychlejší čas měl hodnotu 1:09.515. Valtteri Bottas na něj ztratil pouze 48 tisícin.

I ostatní ztráceli na Brita méně, Daniel Ricciardo, který obsadil třetí místo na něj ztratil „pouze“ 228 tisícin. Jeho čas měl hodnotu 1:09.743, Sebastian Vettel měl 1:09.875 a Max Verstappen 1:09.886. Elitní pětka se tedy bez problémů vešla do půl vteřiny.

Daniel Ricciardo ale na startu VC Brazílie poklesne o 10 míst za nasazení nového MGU-H.

Následují Kimi Räikkönen z Ferrari, Esteban Ocon z Force Indie, Felipe Massa z Williamsu, Nico Hülkenberg z Renaultu a Fernando Alonso z McLarenu.

Piloti Toro Rosso budou s největší pravděpodobností stát na startu VC Brazílie v poslední řadě. Brendon Hartley dostal penalizaci ztráty 10 míst za nasazení nového MGU-H a Pierre Gasly klesne o 25 míst za nasazení nových komponent pohonné jednotky.

Marcus Ericsson dostal v průběhu tréninku hodiny v 11. zatáčce a lehce se otřel o bariéru z pneumatik. Hodiny dostal také Romain Grosjean. V jeho případě to odnesli „pouze“ pneumatiky. Kevina Magnussena v tomto tréninku nahradil Ital Antonio Giovinazzi. Obvykle se nováčci nasazují v 1. tréninku. Haas si to ale tentokrát otočil.

Sdílejte na:
Zavřít