Mercedes chce poslední dva závody využít na přípravu na příští rok

Mercedes chce poslední dva závody využít na přípravu na příští rok

Mercedes využije Velké ceny Brazílie a Aby Dhabi na vyzkoušení nových a zajímavých konceptů pro příští sezonu.

Mercedes si zajistil zisk čtvrtého konstruktérského i jezdeckého titulu v řadě už dva závody před koncem sezony a to navzdory velké konkurence ze strany Ferrari a Sebastiana Vettela. Velká cena Brazílie, která proběhne již tento víkend, i Velká cenu Abu Dhabi, která je naplánována na 24.-26. listopadu, tak budou pro stříbrné šípy jakýmisi prvními testovacími víkendy před sezonou 2018.

Před Velkou cenou Brazílie Mercedes oficiálně potvrdil agresivnější přístup a nasazování nových dílů, se kterými chce experimentovat a před zimní přestávkou zjistit, jestli s nimi má pracovat dále, nebo ne. Kdyby Mercedes pokračoval v boji o tituly, něco podobného by si dovolit nemohl.

„Je lákavé říci, že když máme oba šampionátu jisté, tlak před posledními závody sezony úplně zmizel. Není to daleko od pravdy. V týmu se na poslední dva závody díváme jako na první velké ceny sezony 2018. Budou to dva závody, které chceme vyhrát, aby jsme se před zimní přestávkou dobře naladili. Nepolevíme jen pro to, že už máme jistotu obou titulů,“ řekl šéf Mercedesu Toto Wolff.

Lewis Hamilton si v Mexiku zajistil svůj čtvrtý mistrovský titul, třetí s Mercedesem. Jeho kolega Valtteri Bottas je v pořadí mistrovství na třetím místě a na druhého Vettela ztrácí jen patnáct bodů. Rád by ještě o post více-mistra zabojoval. Podle Wolffa chtějí oba jeho piloti poslední závody vyhrát, ale ve Ferrari a Red Bullu vidí obrovskou konkurenci. V Mexiku získalo Ferrari pole-position a Red Bull vyhrál závod.

„Lewis je momentálně na vrcholu své formy a bude to chtít potvrdit i v Brazílii a Abu Dhabi,“ řekl Wolff. „Valtteri byl v Mexiku skvělý a též bude chtít na tento výkon navázat. Jak se v poslední době ukázalo, vyhrát velkou cenu není jednoduché. Red Bull vyhrál dva z posledních čtyř závodů a i když jsme ty další dva vyhráli my, Ferrari nadále představuje vážnou hrozbu. Nyní, když je o mistrech pro tento rok rozhodnuto, oficiálně začal boj o tituly v příštím roce.“

Sdílejte na:
Zavřít