Red Bull začal s vývojem auta pro rok 2018 brzy

Red Bull začal s vývojem auta pro rok 2018 brzy

Red Bull začal s vývojem monopostu pro následující sezonu v porovnání s předchozími roky podstatně dříve. Chce tak předejít dalšímu slabému startu do nového ročníku. Prozradil to jejich pilot Daniel Ricciardo.

V posledních letech Red Bull vždy představoval svůj vůz jako jeden z posledních týmů. Chtěl si tak zabezpečit co nejvíce času na jeho vývoj. Tento rok mu to ale úspěch nepřineslo a i když možná má nejlepší šasi, je už příliš pozdě a na boj o titul pomýšlet nemůžou.

Max Verstappen už dříve řekl, že by se jeho tým možná neměl tolik snažit představit svůj vůz jako poslední, protože ne vždy to může přinést úspěch. V tom s ním souhlasí i jeho kolega Daniel Ricciardo.

„Mám pocit, že začátky sezon jsou z našeho pohledu slabší už od té doby, co jsem v týmu já. Ale určitě to není náš plán,“ řekl Australan. „Nejsem si moc jistý, proč to tak je. Určitě jsme nyní silnější než na začátku sezony a je pěkné, že se dokážeme zlepšovat, ale dobrý start do sezony je neméně důležitý a nyní nám body, které jsme tehdy ztratili, chybí. Stále hledáme odpověď na otázku, proč se tak stále děje.“

„Každý rok si myslíme, že s vývojem našeho vozu začínáme dostatečně brzy. Možná to tak ale není. Letos jsme s vývojem nového vozu začali podstatně dříve než vloni.“

Ricciardo také dodal, že je přesvědčen o konkurenceschopnosti svého týmu už od začátku další sezony. Pomoci by tomu mohla stabilizace pravidel, protože příští rok nenastanou žádné výraznější změny.

„Víme o tom, že pravidla se až na nějaké drobnosti nezmění. Měli bychom tedy být schopní využít silné stránky letošního auta a pokračovat ve zlepšování. To by nám mohlo pomoci v lepším startu. To je ale samozřejmě jenom plán a podobné plány má každý tým. Máme ale na čem stavět. Pokud ani potom všem nebudeme v příštím roce bojovat od začátku o nejvyšší příčky, pak to budeme muset řešit. Když se koukneme na to, jak jsme na tom nyní, máme všechny předpoklady k boji o titul v následující sezoně. Mercedesu už vyhrává příliš dlouho. Určitě se pokusíme to konečně změnit,“ uzavřel rodák z Perthu.

Sdílejte na:
Zavřít