Gasly v Austinu nepojede, nahradit by ho mohl Brendon Hartley

Gasly v Austinu nepojede, nahradit by ho mohl Brendon Hartley

Pierre Gasly vstoupil do světa Formule 1 v Malajsii, kde nahradil Daniila Kvyat. Totéž se stalo i v Japonsku. Nyní ale musí mladý Francouz na jeden víkend Formule 1 opustit. Čekají ho totiž poslední dva závody v japonské Super formuli. Otázkou zůstává, kdo ho nahradí.

V závěru sezóny přišly velké rošády. Pierre Gasly v Malajsii a Japonsku nahradil Daniila Kvyata, který zřejmě bude od VC Mexika jeho novým týmovým kolegou. Carlos Sainz bude od VC USA jezdit za Renault, kde nahradil Jolyona Palmera, který z Formule 1 odešel. Tímto ale rošády nekončí.

V Austinu nemůže nastoupit Pierre Gasly, na kterého čekají poslední dva závody v japonské super formuli. U Toro Rosso tedy bude jedno místo volné. Otázkou zůstává, kdo ho získá.

Jednou z možností je mistr světa Formule E ze sezóny 2015/2016 Sébastien Buemi, který závodil ve Formuli 1 v letech 2009 – 2011 v Toro Rosso. Favoritem ale je Brendon Hartley, který v současné době závodí za Porsche ve WEC. Porsche ale na konci této sezóny šampionát opustí, a tak si sedmadvacetiletý Novozélanďan musí hledat místo jinde.

Jednou z možností je americká závodní série IndyCar, která se v příští sezóně vrátí do Portlandu. Nyní se k jeho možnostem přidává i Formule 1. Šéf Toro Rosso Franz Tost prozradil, že je možné, že by Hartley skutečně mohl ve Formuli 1 příští rok závodit. Poslední slovo ale bude mít vedení Red Bullu.

Sdílejte na:
Zavřít