Red Bull měl bojovat o titul, tvrdí Brawn

Red Bull měl bojovat o titul, tvrdí Brawn

Ross Brawn si myslí, že kdyby byl Red Bull už od začátku sezony v takové formě, v jaké je posledních pár týdnů, mohli Max Verstappen a Daniel Ricciardo bojovat o titul.

Ředitel Formule 1 pro motorsport pochválil Red Bull za výrazné zlepšení, které se po letní přestávce promítlo i do výsledků. Verstappen vyhrál Velkou cenu Malajsie a Ricciardo pravidelně finišuje na pódiu, přičemž v posledních dvou závodech na pódiu skončili oba piloti Red Bullu, což se naposledy stalo v roce 2013.

Brawn ve svých vyjádřeních zašel ještě dále a dodal, že kdyby měl Red Bull podobné výsledky od začátku sezony, pak by byl vážnou hrozbou pro Ferrari a Mercedes a jeho jezdci by s Hamiltonem, Vettelem a Bottasem bojovali o titul mistra světa.

„Tento rok opět potvrdil, že Red Bull umí dostat to nejlepší ze svého auta až v druhé polovině sezony,“ řekl Brawn. „Kdyby se toto povedlo už na začátku sezony, museli bychom v boji o titul počítat i s Verstappenem a Ricciardem. To ale nyní nemůžeme, protože začátek sezony jim moc nevyšel.“

„Nikdo nemůže zpochybnit výrazné zlepšení a tvrdou práci každého v Milton Keynes. Určitě se sami sebe ptají, jak by to vypadalo, kdyby to takto bylo od začátku.“

Podle Brawna je důvodem slabšího začátku sezony motor od Renaultu a nespolehlivost. Oba tyto faktory se ale od letní přestávky zlepšily. Faktem ale zůstává, že kvůli poruše motoru Ricciardo s Verstappenem letos nedokončili už 4 velké ceny.

„Důvodů je hned několik, přičemž výkonnostní deficit pohonné jednotky od Renaultu je určitě jedním z nich. V Red Bullu museli čekat na vylepšení od Renaultu a také museli lépe pochopit vlastní balík. To se jim podařilo, ale bohužel už je pozdě. Určitě jsou v týmu se současnou formou spokojení, ale všechno má hořkou příchuť, neboť si uvědomují, o co všechno přišli,“ uzavřel Brawn.

Sdílejte na:
Zavřít