Williams potvrdil zájem o Kubicu

Williams potvrdil zájem o Kubicu

Polský závodník usiluje o návrat do královny motorismu. Jeho jméno bylo spojováno se sedačkou u Renaultu, tam se mu však nakonec po angažování Sainze dveře zavřely. Nyní vyplulo na povrch, že o Kubicu mají zájem u Williamsu.

Lance Stroll má místo pro příští rok už u stáje z Grove jisté. Ovšem otázku, kdo bude Kanaďanovým týmovým kolegou, nechává vedení otevřenou. Na obsazení druhé sedačky má tři kandidáty: na seznamu je stávající pilot Felipe Massa se dvěma potencionálními navrátilci Paulem di Restou a Robertem Kubicou.

Mnozí jsou na vážkách, zda by byl Kubica schopen vrátit se v plné síle. Do nevýhody by jej mohlo dostat jeho vážné zranění pravé ruky, které utrpěl při nehodě v rallye v roce 2011. Nicméně v testech předvedl poměrně solidní výkon a jeho jméno bylo hojně skloňováno v závislosti na druhou sedačku u Renaultu vedle Nica Hülkenberga. Tato možnost byla smetena ze stolu poté, co byl potvrzen Sainzův přestup z Toro Rossa.

Kubica nedávno připustil, že s možným comebackem v roce 2018 to příliš růžově nevidí. Nyní se však Williams nechal slyšet, že by měl zájem o Polákovi služby. V Šanghaji to potvrdil to technický ředitel Paddy Lowe: „Robert je jistě jednou z velmi zajímavých možností, kterou podrobně prozkoumáme.“

Dvaatřicetiletý rodák z Krakova má proti sobě poměrně silné konkurenty v podobě experta britské televize Sky Sports F1 a pilota DTM Paula Di Resty a zkušeného mazáka Felipeho Massy. Skot dostal letos možnost v Maďarsku usednout do FW40, když zaskakoval za nemocného Massu.

Na to, že do vozu naskočil prakticky bez přípravy, se ukázal v dobrém světle. Přesto, že si v průběhu závodu na něj stěžoval Kimi Räikkönen, který mu doporučil, aby se vrátil zpátky ke komentování.

„Co se týká jezdců, které připadají v úvahu, jsme ve velmi dobré pozici,“ věří Lowe. I když mají na výběr z více kandidátů, setrvání  Masy nevylučuje: „K nim samozřejmě patří také Felipe. Ale není žádný důvod ke spěchu. Ohledně toho jsme si žádný deadline nestanovili. Není to nutné, neboť většina ostatních kokpitů je už obsazená. Pracujeme na tom, ale pospíchat nemusíme.“

Sdílejte na:
Zavřít