Bottas prodloužil svůj kontrakt s Mercedesem

Bottas prodloužil svůj kontrakt s Mercedesem

Mercedes potvrdil, že Valtteri Bottas bude závodit v jejich voze i v roce 2018 po boku Lewise Hamiltona.

Bottas původně letos plánoval pokračovat s Williamsem, ale nečekaný odchod do důchodu čerstvého mistra světa Nica Rosberga uvolnilo místo v Mercedesu, který po dlouhém rozhodování sáhl právě po Finovi z Williamsu.

Během třinácti závodů, které Bottas pro Mercedes odjel, získal dvě vítězství v Rusku a Rakousku a navštívil dalších sedm pódií. Tyto výsledky ho umístily na aktuální třetí místo v šampionátu a se sedmi závody do konce sezony má pořád matematickou šanci na zisk titulu.

„Jsem poctěn a jsem hrdý, že můžu pokračovat ve své práci pro Mercedes-AMG Petronas Motorsport v roce 2018 a zůstat tak součástí rodiny Mercedesu,“ řekl Bottas v reakci na svou novou dohodu s týmem.

„Společně sílíme každým dnem a jestli budeme pokračovat v naší tvrdé práci, pak věřím, že jenom nebe je limitem. Od ledna, kdy jsem se k týmu připojil, jsem si užil každý den práce s nimi. Vítají a podporují každého člena týmu a všichni fanoušci jsou k nezaplacení.“

„Jako pilot jsem měl možnost hodně se učit a růst a už jsme si letos užili několik opravdu dobrých okamžiků, na které nikdy nezapomenu. Jejich mentalita, oddanost a týmový duch mají můj obdiv,“ dodal Bottas.

„Když mě tým pro tuto sezonu najal, udělali velký krok do neznáma, když do mě vložili svou víru. Tento nový kontrakt dokazuje, že jsem si tu víru zasloužil. Jsem šťastný, že jsem své první vítězství sezony získal ve stříbrném šípu. Nicméně vždy je tu místo pro zlepšení a stále jsem neukázal svůj plný potenciál. Budu pokračovat v tvrdé práci na trati i mimo ni, abych zlepšil své závodění a získal ještě lepší výsledky a ukázal jim, že jejich rozhodnutí bylo správné.“

„Chci poděkovat všem členům vedení, lidem v továrnách v Bracklay a Brixworthu stejně jako celému závodnímu týmu a všem fanouškům za jejich podporu a důvěru. Znamená to pro mě hodně.“

Šéf Mercedesu Toto Wolff si pochvaluje, jak Valtteri pomáhá týmu v letošní sezoně a že to byl jasný kandidát pro uvolněné místo po Rosbergovi.

„Jeho výkony se neustále zlepšují a prodloužit s ním na další sezonu bylo jednoduché rozhodnutí. Pro náš tým je také bonusem, že mezi našimi piloty je respekt a sportovní duch. Chemie a dynamika mezi Valtterim a Lewisem jsou to, co potřebujeme, abychom dokázali bojovat s našimi rivaly,“ řekl Wolff.

Bottas by zcela jistě ocenil kontrakt na delší dobu, nicméně zatím se jedná jenom o jednoroční prodloužení. Mercedes očividně nadále čeká na velké přestupy příští rok, počínaje s Räikkönenem ve Ferrari.

Sdílejte na:
Zavřít