Kimi zůstane ve Ferrari i v roce 2018!

Kimi zůstane ve Ferrari i v roce 2018!

Ferrari dnes potvrdilo setrvání Kimiho Räikkönena ve svých službách. Pro finského závodníka to bude pátá sezona v řadě u týmu vzpínajícího se koně.

Kimi má s Ferrari kontrakt pouze do konce této sezony a dlouho bylo velkým otazníkem, zda bude pokračovat. V krátkém vyjádření Ferrari dnes potvrdilo, že Räikkönen v týmu zůstane i v roce 2018. Prodloužení smlouvy s Räikkönenem pravděpodobně Ferrari usnadní prodloužit smlouvu s Vettelem, kterému letos taktéž končí kontrakt.

Je známo, že Vettel by preferoval, aby Räikkönen v týmu zůstal. Objevily se dokonce zprávy, podle kterých si německý závodník stanovil prodloužení Räikkönenovi smlouvy ve Ferrari jako podmínku pro jeho vlastní setrvání v týmu a podepsání dlouhodobé smlouvy, kterou vedení týmu chce.

Letošní monoposty se zdají, že Räikkönenovi sedí a během této sezony ukázal, že na to stále má. Ukázal to například v Monaku a Maďarsku, ačkoliv ani jednou se mu ještě nepodařilo získat vítězství. Otázkou ale také byla jeho celková angažovanost v boji o titul. V tomto kontextu ho před Velkou cenu Rakouska nazval prezident Ferrari „pomalým“.

„Myslím, že Kimi musí ukázat větší stupeň angažovanosti do procesu. Jsou dny, kdy si myslím, že se tak trochu vleče, ale uvidíme. Myslím, že se Sebastianem je to jasné, jestli chce zůstat, je více než vítaný. Co se týče Kimiho, jsme si také celkem jistí, že chce zůstat. Doufejme, že je velmi brzdo oba potvrdíme i pro příští rok,“ řekl tenkrát Marchionne.

Ferrari tradičně oznamuje své jezdecké složení při domácí Velké ceně Itálie. Je možné, že letos si vybralo dřívější termín, aby zastavilo spekulace o budoucnosti, které by odváděly pozornost od boje o mistrovský titul. 

Sdílejte na:
Zavřít