Charlie Whiting kvůli inspekci navštívil okruh v argentinském Buenos Aires

Charlie Whiting kvůli inspekci navštívil okruh v argentinském Buenos Aires

Společnost Liberty Media, momentální vlastník Formule 1, plánuje zvýšit počet závodů v sezoně na 25 v blízké budoucnosti. Údajně zájem o pořádání závodu vyjádřilo několik zemí, včetně například Vietnamu a Turecka.

Nicméně jedna ze zemí se zdá býti blíže, než ty ostatní. Vypadá to totiž, že Argentina se chystá na návrat mezi závody Formule 1. Nedávno totiž proběhla inspekce okruhu Autodromo de Buenos Aires Juan y Oscar Galvez, kvůli které do Jižní Ameriky zamířil ředitel závodů F1 Charlie Whiting.

Whiting okruh navštívil okruh, na kterém se plánují rozsáhlé renovace během několika příštích let, aby vedení okruhu poradil, co vše je potřeba udělat, aby splnil bezpečnostní nároky FIA a Formule 1, aby získal licenci Grade 1. Členové vlády Buenos Aires a zástupce argentinského automobilového klubu Automovil Club Argentino a argentinské asociace závodníků Whitinga doprovázeli.

Návrat do Argentiny dlouhodobě podporoval už Bernie Ecclestone. Plánoval návrat na nový okruh Mar del Plata, ale z plánů nakonec sešlo z důvodů finančních. Nyní má ale plán na návrat podporu vlády a vypadá to, že návrat argentinského okruhu by se v nadcházejících letech mohl naplnit.

Na tomto okruhu se jezdily Velké ceny Argentiny mezi roky 1953 a 1998. Nejúspěšnějším pilotem na tomto okruhu byl domácí hrdina a závodní legenda Juan Manuel Fangio se čtyřmi vítězstvími. Poslední Velkou cenu v roce 1998 vyhrál Michal Schumacher s Häkkinenem o dvacet sekund pozadu na druhém místě.

Sdílejte na:
Zavřít