Hülkenbergovi ke skvělé formě pomáhají nové monoposty

Hülkenbergovi ke skvělé formě pomáhají nové monoposty

Nico Hülkenberg ve svém Renaultu létá a potvrzuje, že nový začátek v továrním týmu mu prospěl. Do jaké míry mají na jeho výsledcích podíl nové monoposty?

„Je to určitě větší zábava a je to rychlejší,“ odpověděl německý pilot na otázku, jak by zatím zhodnotil letošní monoposty. Stejně jako ostatní jezdci si i chválí to, že na to může více tlačit.

„Můžu mluvit jenom za sebe, ale nové vozy mi umožňují na to více tlačit a více vyhovují mému jezdeckému stylu, než vozy z předchozích let. Tehdy jste vždy museli jezdit pomaleji, než jste byli schopní a nesměli jste překročit limity, nemohli jste jet naplno. Tato auta to umožňují. Ale i když jedete pomaleji, tak fungují. Ale užíváte si to.“

Před sezónou se vyskytly pochybnosti, zda především mladí noví jezdce zvládnou ukočírovat tak výkonné vozy, ale podle Hülkenberga to není zas tak velká změna.

„Vozy vypadají agresivněji. Letos se vyskytlo už několik míst, jako například Baku, kde je velmi malý prostor na chybu. A když něco pokazíte, tak to bude hodně špatné. Ale nepovažuji je za příliš náročné ani za nějak velkou změnu.“

Hülkenbergovi se letos v Renaultu, který se stále zlepšuje, poměrně slušně daří. Momentálně je na desátém místě v šampionátu a jeho nejlepším výsledkem jsou dvě šestá místa z Kanady a Velké Británie. Posbíral zatím 26 bodů, což je o 26 bodů více, než jeho týmový kolega Jolyon Palmer.

Sdílejte na:
Zavřít