V napínavém boji vyhrál maďarský závod Sebastian Vettel!

V napínavém boji vyhrál maďarský závod Sebastian Vettel!

Sebastian Vettel se celý závod potýkal s problémy s řízením, ale dokázal za sebou udržet velmi rychlého Kimiho Räikkönena i Mercedesy, které si během závodu prohodily dvakrát pozice.

Oba piloti Ferrari odstartovali dobře a udrželi první dvě místa, Bottas se udržel před Hamiltonem, ten se ale propadl za oba Red Bully, které spolu poté kolidovaly ve druhé zatáčce, kde Verstappen zablokoval kola a narazil do Ricciarda, kterého tím vyřadil ze závodu. Za tento incident Verstappen dostal penalizaci deseti sekund při pitstopu.

Vettel s Räikkönenem jeli v úvodu blízko za sebou a oba se vzdalovali zbytku pole, ale Vettela začaly obtěžovat potíže s řízením, jeho volant nebyl vycentrovaný a vůz se mu sám stáčel doprava, což musel celou dobu korigovat a hodně ho to zpomalilo. To za ním i po pitstopech vytvořilo vláček s Räikkönenem, Bottasem a Hamiltonem.

Mercedes se potýkal s problémy s rádiem a když byly vyřešeny, Hamilton ihned požadoval, aby ho tým pustil před Bottase a on se pokusil Ferrari předjet. Posledních dvacet kol tak strávil Vettel ve vedení s Räikkönenem a Hamiltonem v zrcátkách a rozestupy se zřídka posunuly nad sekundu a půl. Charakteristika tratě však nikomu nedovolila Vettela ohrozit a i s porouchaným vozem si dojel pro vítězství.

Räikkönen několikrát během závodu řekl, že je rychlejší, ale Ferrari bránilo pozici Vettela v šampionátu a nechtělo rychlejšího Räikkönena pustit dopředu, čímž ho vystavilo tlaku od Mercedesů. Fin svou práci odvedl dobře, ale určitě nebude spokojený s tím, že musel opět hrát bodyguarda Vettelovi.

Hamilton v posledním kole dramaticky zpomalil, aby ho dokázal chytit Valtteri Bottas. Hamilton ho pustil zpět před sebe v poslední zatáčce, velmi sportovní chování od trojnásobného mistra světa. Sice tím v šampionátu ztratil na Vettela další tři body, ale rozhodně mu to vydělalo hodně respektu.

Výborný závod má za sebou McLaren – oba vozy na bodech. Fernando Alonso měl záživný závod plný soubojů, především s Carlosem Sainzem, aby si dojel pro vynikající šesté místo (v závěru si stihl vystřihnout dokonce i nejrychlejší kolo závodu). Vandoorne si dojel pro bod za místo desáté. Verstappen po své penalizaci spadl za Mercedesy, ale v závěrečných kolech byl velmi blízko za Bottasem, avšak prokletí Hungaroringu přetrvalo a nedokázal se dostat natolik blízko, aby mohl zaútočit.

Celý průběh závodu si můžete připomenout v našem živém komentáři.

Sdílejte na:
Zavřít