Úvodní trénink na Silverstonu v režii Mercedesu s Bottasem v čele

Úvodní trénink na Silverstonu v režii Mercedesu s Bottasem v čele

Do víkendu v Británii nejlépe vstoupila německá stáj, přičemž Hamiltona dělilo od Bottase pouhých 78 setin. Nejblíže byl pak duu Mercedesu Verstappen, který ztrácel na Fina téměř půl vteřiny. McLaren měl také poměrně slušný start. Oba jezdci se umístili v TOP10.

První trénink měl poklidný průběh. Jezdci se se širšími vozy na tamějším okruhu mírně prali a někteří se podívali i mimo trať. Vůz Kevina Magnussena si vypůjčil mladý Ital patřící pod křídla Ferrari, Antonio Giovinazzi. Nejrychlejší čas v podání třiadvacetiletého pilota stačil na šestnácté místo.

Na začátku tréninku jezdci Ferrari testovali novou koncepci ochrany hlavy, tzv. shield.

První měřené kolo zaznamenal až po 15 minutách Räikkönen v hodnotě 1:32.533. Vzápětí se k němu přidali i ostatní piloti. První příčku si měnili mezi sebou dua z Ferrari, Red Bullu a Mercedesu, který si první dvě pozice udržel až do konce v čele s Valtterim Bottasem.

Romain Grosjean v úvodu popřál přes vysílačku k narozeninám členovi týmu Simsymu všechno nejlepší, později se však vrátila již tradiční Francouzova radiová komunikace. Tentokrát si stěžoval, že mu schází výkonnost. Grosjean zaujal o dvě místa lepší pozici než Giovinazzi, skončil tedy čtrnáctý.

Solidní výsledek zaznamenali piloti McLarenu, kteří dostali oba své vozy do nejlepší desítky. Fernando Alonso osmý, Stoffel Vandoorne desátý. Na Španělově motoru proběhnou úpravy, tudíž jsou očekávány i následné penalizace.

Menší technické problémy se objevily také na Sauberu Pascala Wehrliena, jemuž se přehřívala převodovka. Problém se ale podařilo vyřešit a Němec mohl pokračovat dále. Zajel devatenáctý čas.

V samotném závěřu se ke Grosejanovi přidal Daniil Kvyat. Ten si rovněž stěžoval na nedostatek výkonnosti pohonné jednotky od Renaultu.

Sdílejte na:
Zavřít