Na pole position Bottas, Hamilton odstartuje z osmého místa

Na pole position Bottas, Hamilton odstartuje z osmého místa

Boj o pole position překvapivě vyhrál Valtteri Bottas, Lewis Hamilton se kvalifikoval na třetí místo, ale odstartuje z osmého místa v důsledku penalizace. V úplném závěru jsme se dočkali i velmi kontroverzního momentu.

Q1

Noční můra Jolyona Palmera pokračuje. Hülkenberg těsně nepostoupil do Q3, Palmer těsně nepostoupil do Q2 a na patnáctého Vandoorna ztratil desetinu sekundy.

Ani ve Williamsu nebudou na kvalifikace vzpomínat v nejlepším. V roce 2014 tu obsadili první řadu, zítra obsadí devátou. Sedmnáctý Massa a osmnáctý Stroll. Williams přivezl do Rakouska novinky, ty se ale vůbec neosvědčily.

V poslední řadě jezdci týmu Sauber.

Q2

Hülkenbergovi ani velmi dobré kolo v závěru prostřední části kvalifikace nestačilo na postup. Alonso dokázal s druhou specifikací motoru porazit Vandoorna. Dvanácté a třinácté místo pro McLaren, výborný výsledek, to potvrdil do vysílačky ostatně i Vandoorne.

Q2 se absolutně nepodařila Kvyatovi, který se kvalifikoval na čtrnácté místo. Ještě v Q1 si ve třetí zatáčce poškodil zavěšení levého zadního kola Kevin Magnussen, takže do Q2 neodstartoval. To je škoda, týmový kolega Grosjean dokázal postoupit ze sedmého místa.

Q3

O výsledcích poslední části kvalifikace rozhodla první várka jízd, která se nejede úplně naplno. Druhou várku začal Ricciardo a Hamilton, během Hamiltonova pokusu zastavil ve druhém sektoru v důsledku poruchy Romain Grosjean.

Toto se událo zhruba 30 sekund před koncem, takže bylo jasné, že kvalifikace skončila a na pole position bude stát Valtteri Bottas, druhý Vettel a na třetím místě Räikkönen. Hamilton bude kvůli penalizaci startovat z osmého místa.

Po dlouhé době porazil v kvalifikaci Ricciardo Verstappena. Verstappen by možná ještě stihl svoje šesté místo zlepšit, ale příliš tlačil na pilu a v osmé zatáčce ztratil kontrolu na svým monopostem a vyletěl z tratě. Auto vážněji nepoškodil.

Rozhovor se třemi nejlepšími jezdci přímo na cílové rovince dělal Davide Valsecchi. Někdejší testovací jezdec Lotusu požádal Vettela a Hamiltona, aby si v důsledku událostí z Baku podali před zítřejším závodem ruku. Britský závodník na to nereagoval, kamarádsky bouchl do ramene týmového kolegu Bottase a odešel.

Sdílejte na:
Zavřít