Hamilton už zná příčiny svých problémů v Rusku a Monaku

Hamilton už zná příčiny svých problémů v Rusku a Monaku

Lewis Hamilton se letos musí potýkat nejen s překvapivě skvělou formou Ferrari, ale občas také se svým vlastním vozem. Příčinu problémů v Rusku i Monaku už prý zná a spolu s týmem se jim pokusí v dalších závodech zabránit.

Lewis Hamilton letos opět nemá úplně ideální průběh úvodní fáze sezony. Z šesti závodů dokázal vyhrát jen dva a i díky problémům v Rusku a Monaku ztrácí na Sebastiana Vettela v průběžném pořadí 25 bodů. To ale ještě rozhodně nemusí nic znamenat, protože v roce 2016 z prvních šesti závodů Brit vyhrál jen jeden a přesto do posledního kola minulé sezony bojoval s Nicem Rosbergem o titul mistra světa.

V letošní sezoně Hamilton sice dokončil oproti loňsku všechny závody a netrápí ho ani nespolehlivost, letos jde o problém při zahřívání pneumatik a jejich udržení v pracovním okně. Další příčiny samotný pilot Mercedesu vidí také v odlišném nastavení oproti svému týmovému kolegovi.

„V Soči jsme měli odlišná nastavení. Nejprve se nezdálo, že by v nich byl velký rozdíl,“ řekl Hamilton. „Měl jsem značně nestabilní vůz v nájezdech do zatáček, takže jsem skončil tak, že jsem řídil vůz, který byl ještě více nedotáčivý v samotném průjezdu zatáčkou. To bylo hodně komplikované. A pak jsou tu ještě teploty pneumatik a to, jak je využíváte.“ dodal Brit.

Jako příčiny neúspěchu v Monaku pak Hamilton vidí v rozložení brzdného účinku, mechanickém vyvážení vozu a práci s pneumatikami.

„Ve čtvrtém kole na tom pneumatiky sice byly lépe než v prvním, ale Ferrari dokázalo zajet rychlé kolo hned. Snažíme se pochopit, jak dokázali pneumatiky dostat tak rychle do jejich provozního okna,“ řekl Hamilton.

Sdílejte na:
Zavřít