Čínská kvalifikace pro Hamiltona, Vettel v těsném závěsu!

Čínská kvalifikace pro Hamiltona, Vettel v těsném závěsu!

Britský závodník ve službách Mercedesu se s podmínkami v Číně vypořádal nejlépe a získal tak šestou pole position v řadě. Z druhé řady s ním odstartuje Sebastian Vettel.

Již od začátku kvalifikace bylo jasné, že boj o pole position svede nejlepší čtyřka – jezdci Mercedesu a Ferrari. Nakonec to nejlépe zvládl trojnásobný šampion Lewis Hamilton, který v závěrečné části dokázal svým časem vyzrát na druhého Sebastiana Vettela, třetího Valtteriho Bottase i čtvrtého Kimiho Räikkönena.

Hned několik dramat se odehrálo již v úvodní části. Nejprve se v nájezdu na cílovou rovinku roztočil Romain Grosjean, jehož vůz Haas jen těsně minul přilehlou bariéru. O chvilku později se ve stejném místě dostal do smyku Antonio Giovinazzi na voze Sauber, který už takové štěstí neměl a svůj vůz o bariéru hodně poškodil. Vyvěšena tak byla žlutá vlajka a šance na zlepšení ostatních byla pryč. Doplatil na to zejména Romain Grosjean, který ve stejném místě musel kvůli incidentu zpomalit a nepostoupil.

Závěrečná část přinesla velmi těsný souboj mezi čtveřicí nejlepších, nejprve se zdálo, že na koni budou závodníci Ferrari, ale následně se skvělý čas povedl Lewisi Hamiltonovi, který ho svým druhým pokusem ještě vylepšil. Valtteri Bottas se následně propracoval vedle něj do první řady, ale krátce poté jej překonal Sebastian Vettel. Bottas se tak musí spokojit opět s druhou řadou, do které jej doprovodí Kimi Räikkönen.

Z pátého místa zítra vystartuje Daniel Ricciardo. O poznání hůře je na tom jeho stájový kolega Max Verstappen, který po problémech s pohonnou jednotkou odstartuje až z poslední řady. Šestou příčku vybojoval Felipe Massa. Oproti Austrálii se dařilo lépe i jeho stájovému kolegovi, který zajel desátý nejrychlejší čas. Pěkné sedmé místo náleží Nicu Hülkenbergovi, osmý byl Sergio Pérez a deváté místo na startu obsadí Daniil Kvyat. 

PROVISIONAL CLASSIFICATION (END OF QUALIFYING)

6th pole in a row for HAM 

One THOUSANDTH between VET (P2) and BOT (P3) #ChineseGP  pic.twitter.com/EvtOFEABwA

— Formula 1 (@F1) April 8, 2017

Sdílejte na:
Zavřít