Alonso vyrovnal nejlepší výsledek s McLarenem. Trápil ho ale nedostatek tempa

Alonso vyrovnal nejlepší výsledek s McLarenem. Trápil ho ale nedostatek tempa

Španělský závodník Fernando Alonso v monackém knížectví vyrovnal svůj nejlepší výsledek od návratu do stáje McLaren. S vývojem závodu ale nebyl úplně spokojený, stěžoval si především na nedostatečné tempo.

Fernando Alonso se ve Velké ceně Monaka umístil na pátém místě, což je nejlepší výsledek od loňského závodu na maďarském Hungaroringu, kde obsadil stejnou pozici. Dvojnásobný mistr světa za sebou zvládl udržet i Nica Rosberga, Nica Hülkenberga či Carlose Sainze.

Španělský závodník byl se ziskem pátého místa spokojený, i když jej v průběhu závodu trápil nedostatek tempa. Pilot věří, že problémy se jeho týmu podaří vyřešit co nejdříve a McLaren tak čekají lepší a lepší časy. „Je to skvělý pocit. Máme za sebou velmi náročný závod a o to více si vážíme toho, na jakém místě jsme jej dokončili.“

„Dojeli jsme na pátém místě a to je na tom to nejlepší. Není důležité, jestli jsem s vozem spokojen nebo ne, když závod nedokončím. Nemůžeme z toho však vyvodit mnoho závěrů. Trať je jedinečná a oproti ostatním příliš odlišná. Výsledkem ale je nejlepší letošní umístění,“ pochvaluje si Fernando Alonso.

„Naše konkurenceschopnost nebyla ideální. Bojoval jsem po celý závodní víkend s nedostatkem tempa, takže je tu stále spoustu věcí, které musíme zlepšit,“ zhodnotil španělský pilot.

Sdílejte na:
Zavřít