Soud odvolání Sauberu zamítl, van der Garde je závodním pilotem

Soud odvolání Sauberu zamítl, van der Garde je závodním pilotem

Stáj Sauber neuspěla se svým odvoláním a před nadcházející Velkou cenou Austrálie má tři závodní jezdce. Van der Garde musí nastoupit určitě, jinak týmu hrozí i zákaz startu.

Giedo van der Garde se domníval, že mu stáj Sauber neprávem odmítla pozici závodního pilota, tak tým zažaloval u Nejvyššího soudu australského státu Victoria. Ve středu mu dal soud za pravdu, švýcarská stáj se ale proti rozhodnutí okamžitě odvolala. Ani napodruhé ale neuspěla a van der Garde je tedy regulérním závodním jezdcem.

Hlavním argumentem stáje Sauber bylo, že angažování Gieda van der Gardeho tak krátce před startem prvního závodu, bez jakýchkoliv zkušeností s novým vozem, by bylo příliš nebezpečné. To ale soudu nestačilo.

Tým teď musí vyřešit nelehkou situaci. V australském Melbourne má tři závodní jezdce – Gieda van der Gardeho, Marcuse Ericssona a Felipe Nasra. Otázkou zůstává, kdo za stáj nakonec bude o víkendu startovat. Jistá je účast právě van der Gardeho, jeho neangažování by totiž mohlo znamenat neuposlechnutí rozsudku soudu a stáj by tak mohla dostat úplný zákaz startu v závodě.

Nizozemský závodník zatím stále nemá super licenci, podle něj je to ale pouze otázka času a stihne ji sehnat bez problémů.

Sdílejte na:
Zavřít