Vergne zvažuje budoucnost v americké sérii IndyCar

Vergne zvažuje budoucnost v americké sérii IndyCar

Jean-Éric Vergne zvažuje po ukončení spolupráce se stájí Toro Rosso své možnosti. Jeho kariéra by pravděpodobně mohla pokračovat v americké sérii IndyCar.

I když je francouzskému závodníkovi teprve čtyřiadvacet let, zdá se, že angažmá ve formuli 1 pro nadcházející sezonu bude hledat marně. U stáje Toro Rosso působil tři roky, jenže italský tým s jeho službami již nepočítá a on se tak musí poohlížet jinde.

„Měl bych zájem závodit v americké sérii IndyCar, je to opravdu dobrý šampionát,“ nechal se slyšet Vergne v jednom z rozhovorů. „Pracuji s manažerem, který má na starosti několik závodníků v Americe a zdá se, že dostat se hned do jednoho z TOP týmů bude nesmírně těžké, ale jsem napjatý, jaké závodní sedačky budou k dispozici,“ řekl dále Francouz.

Vergne měl celkem dvakrát šanci bojovat o závodní sedačku v týmu Red Bull Racing. Poprvé dostal přednost Daniel Ricciardo, podruhé Daniil Kvyat. „Toro Rosso ve skutečnosti není tým, ve kterém můžete počítat s dlouhodobějším působením, ani když budete porážet své soupeře. Když se podívám na Ricciarda a na mou práci za letošní rok, jsem přesvědčený, že bych byl na stejné úrovni,“ věří Vergne.

„Neopouštím tým s pocitem křivdy, mám nějaké další nabídky pro působení ve formuli 1, ale mým cílem je vyhrávat závody a bojovat o vítězství v šampionátu. V příštím roce bych chtěl působit v americké sérii IndyCar,“ uzavřel toto téma francouzský závodník, který v letošní sezoně zaznamenal dvaadvacet mistrovských bodů. Stájový kolega Kvyat jen osm.

Sdílejte na:
Zavřít