Karthikeyan: F1 je kompletně neudržitelná

Karthikeyan: F1 je kompletně neudržitelná

Bývalý závodník Formule 1 Narain Karthikeyan věří, že tento sport se stal „kompletně neudržitelným“ pro menší týmy.

Příští neděli se na start Velké ceny USA v Austinu postaví pouze osmnáct vozů, neboť Caterham i Marussia, dva nejmenší týmy v poli, se dostaly do velkých finančních problémů.

Zatímco Caterham byl umístěn pod kontrolu administrace a narychlo hledá nového kupce, Marussia je v akutní potřebě peněžní injekce, aby mohla pokračovat.

Problémy a neúčast dvou týmů z chvostu pole opět zvýraznily největší překážku Formule 1, které čelí i mnoho dalších týmů – vysoká cena účastnění se.

Podle bývalého závodníka F1 Inda Naraina Karthikeyana, který závodil za tým HRT, který zkolaboval ke konci sezony 2012, výdaje se utrhly ze řetězu.

„Formule 1 je prostě moc dražší a kompletně neudržitelná pro malé týmy,“ řekl na sociální síti Twitter. „Nejdříve HRT, teď Caterham a Marussia. Čekalo se na to hned od roku 2010.“

Nicméně závodník sám poukázal na to, že většina fanoušků sportu nebude postrádat ani jeden z těchto týmů, neboť s výjimkou devátého místa Julese Bianchiho v Monaku ani Marussia ani Caterham neměly moc velký dopad na vývoj sportu.

„V Austinu bude osmnáct vozů, ale bohužel nikdo nebude postrádat absentující týmy, jakmile se první kolo obejde bez nehod. To je smutná pravda.“

Sdílejte na:
Zavřít