Lotus chce vědět, který tým dluží Renaultu

Lotus chce vědět, který tým dluží Renaultu

Výrobce motorů Renault si zhruba před týdnem stěžoval, že některé týmy neplatí za pohonné jednotky podle smluveného kalendáře a většina novinářů podezírala Lotus, ten se nyní brání a chce, aby Renault řekl, kdo dluží.

V loňské sezóně měl Lotus velké problémy zejména s platy a Räikkönenovi dlužil téměř celý roční plat a finský jezdec nakonec sezónu ani nedokončil, oficiálně kvůli zádům, spekuluje se však, že to bylo kvůli penězům. Z toho důvodu pochopitelně padlo ihned podezření kvůli neplacení na Lotus. Ten se však brání a pravdou je, že tým sehnal nové sponzory a Grosjean, který si loni na zpožděné vyplácení výplat otevřeně stěžoval, si letos finanční stránku pochvaluje.

Majitel Lotusu Gerard Lopéz si proto stěžuje a chce vědět, které týmy jsou ve zpoždění, protože si nepřeje, aby na jeho týmu tkvělo jakékoliv podezření:Pokud říkají tak závažná obvinění musí zároveň říci proti komu je vznáší. Nemůžete prostě říct týmy a pak nechat lidi ať si udělají svůj obrázek. To poškozuje i týmy, které mají své finance v pořádku a v důsledku celou formuli 1.“

„Pokud je skutečně nějaký tým, který je ve zpoždění s platbami, pak to musí být někdo jiný, ale upřímně si nejsem vůbec jistý jestli nějaký tým skutečně je. Skoro bych řekl, že Renault jen odvádí pozornost od svých problémů,“ myslí si Lopéz.

Hlavním „podezřelým“ je nyní Caterham, což v Barceloně nepřímo potvrdil i ředitel Renaultu Jean Michel Jaliniers, který prohlásil, že se obává o ekonomickou budoucnost tohoto týmu.

Sdílejte na:
Zavřít