Renault nevěří, že se Honda nebo Toyota vrátí do F1

Renault nevěří, že se Honda nebo Toyota vrátí do F1

Renault nevěří, že by Honda nebo Toyota mohla dodávat šestiválce do Formule 1.

Největší současný dodavatel motorů pro Formuli 1, francouzský Renault, nevěří, že by se mohla některá z japonských automobilek Honda nebo Toyota vrátit zpět do královské disciplíny.

O Toyotě se v nedávné době mluvilo, že se v roce 2014 nebo 2015 vrátí zpět s týmem Lexus a Honda byla skloňována především ve spojitosti s McLarenem jako jeho nový dodavatel motorů pro sezónu 2015. Renault však tyto zvěsti odmítá a zpochybňuje.

„Pokud by Honda nebo Toyota měla dodávat nové šestiválce pro Formuli 1, proč se tedy neúčastní zasedání ohledně technických změn? Těchto schůzí se pravidelně účastnil pouze Mercedes, Ferrari, Renault, Cosworth a PURE. Poslední dva jmenovaní již však odpadli a schůzek se účastní pouze tři současní dodavatelé. Teoreticky je jejich návrat do Formule 1 možný, ale příliš mu tady nevěříme.“ uvedl jeden z vývojářů francouzské automobilky.

Japonské automobilky Toyota a Honda působyly ve Formuli 1 jako týmy v minulém desetiletí. Po nízkém úspěchu se však Honda rozhodla pro rok 2009 z Formule 1 stáhnout. Toyota tak učinila o ročník později.

Sdílejte na:
Zavřít