Jules Bianchi opět ujel svým konkurentům

Jules Bianchi opět ujel svým konkurentům

Francouzský nováček Jules Bianchi opět suveréně porazil svého kolegu i jezdce Caterhamu.

Ještě nedávno se hovořilo o tom, že bude letos Bianchi závodit pro Force Indii. Pak se zdálo, že bude bez angažmá, ale nakonec se uchytil u ruského týmu Marussia, kde talentovaný nováček předvádí opravdu úctyhodné výkony.

Již v minulém závodě byl Bianchi jednoznačně nejlepší z jezdců závodících na chvostu pole a dnes svůj extrémní talent ještě podtrhl, když o necelou sekundu porazil pilota týmu Caterham Charlese Pica a o jednu a čtvrt sekundy svého stájového kolegu Chiltona. Giedo van der Garde závodící po boku Pica skončil na posledním místě se ztrátou bezmála jedné a půl sekundy na Bianchiho.

Protože na konci startovního pole závodí s vyjímkou Francouze Pica pouze nováčci, můžeme si lehko udělat obrázek o tom, kdo z nich je lepší jezdec, neboť technika týmů Caterham a Marussia si je výkonostně velmi blízko.

I přes dnešní úspěch nebyl Bianchi se svým výkonem 100 procentně spokojený, protože mu zbývala necelá půl sekunda na postup do druhé části kvalifikace. Francouzský nováček také řekl, že je před námi velmi vzrušující závod a nevyloučil bodové umístění. Nezbývá než si počkat do zítřka.

Sdílejte na:
Zavřít