Nová Force India VJM06!

Nová Force India VJM06!

Force India v Silverstone uvedla svůj letošní monopost, ve kterém bude zcela jistě závodit Paul di Resta, jméno druhého závodníka zatím stále zůstává tajemstvím.

Force India dnes v přímém přenosu slavnostně odhalila svůj letošní monopost VJM06. U představování byl však pouze jediný pilot Paul di Resta, neboť tým stále neoznámil, kdo ho bude letos kromě Skota di Resty reprezentovat. Vůz má jako všechny ostatní zatím představené stroje s výjimkou Lotusu hladkou příď.

VJM06 je evolucí loňského vozu a je osazen motorem Mercedes. Například bočnice vozu jsou velmi podobné na loňský vůz. K největším změnám došlo v oblasti přední části vozu a zavěšení.

Indická stáj, která se netají velkými ambicemi stát se jedním z pěti nejlepších týmu, má však v současné době velké finanční potíže. Tyto problémy by mohly vážně poznamenat její působení ve Formuli 1.

Podle neoficiálních zdrojů měla Force India při představení také potvrdit Julese Bianchiho jako týmového kolegu Paula di Resty. K tomu však nedošlo. I nadále se ale s jeho angažováním počítá.

Sdílejte na:
Zavřít