Ecclestone se dohodl s Nürburgringem

Ecclestone se dohodl s Nürburgringem

Konečně je jasno ohledně budoucnosti Velké ceny Německa v kalendáři Formule 1. Po dohodě mezi pořadateli a Berniem Ecclestonem bylo oznámeno, že závod se pojede.

Dlouhé období nejistoty, týkající se místa konání vrcholu motoristického sportu, je u konce. Berni Ecclestone rozhodl o pořádání závodů Formule 1. „Moc děkuji panu Ecclestonovi. Jsem velmi rád, že se rozhodl ve prospěch Nürburgringu. Učinil tak významný a cenný příspěvek legendárnímu okruhu,“ sdělil ředitel NG Thomas Schmidt.

Závod F1 u našich západních sousedů se bude konat 7. července 2013. „Nürburgringu a jeho historie si moc vážím. Dokonce i dnes, neboť tento okruh klade ty nejvyšší nároky na jezdce i týmy. Byl jsem velice potěšen prosazením hostování závodu Formule 1 na Nürburgringu a zároveň tak moci udržet tento tradiční okruh,“ přiznal šťastně Ecclestone.

Šéf Formule 1 a NG se dohodli, že detaily smlouvy zůstanou nezveřejněny. V případě, že Nürburgring nebude schopen sportovní událost pořádat, převezme jeho roli Hockenheimring.

„Možnost pořádání závodů Formule 1 je pro Nürburgring historickým milníkem,“ řekl Jens Lieser, správce NG. „Hostování F1 vždy přitahovalo mnoho tisíců fanoušků z celého světa dychtících vidět ty nejlepší řidiče na tomto náročném okruhu, a taky představuje nemalý hospodářský význam pro celý region. NG je neodmyslitelnou součástí dějin německého motorsportu a je považován za jeden z nejslavnějších závodních tratí na světě.“

Nikola Spratková

Sdílejte na:
Zavřít