Jak se pilotům líbil závod v Koreji?

Jak se pilotům líbil závod v Koreji?

Korea následovala hned víkend po japonské Suzuce. Piloti tak sotva měli čas vydechnout a zasedli ihned za volant. Korea byla pro piloty i fanoušky plná zážitků.

Sebestian Vettel vyhrál po třetí za sebou, Fernando Alonso si svým třetím místem zajistil šanci na titul a Lewisi Hamiltonovi se podařilo uhájit až desáté místo.

Do konce současné sezóny Formule 1 zbývá už jen posledních pár závodů a tak se boj o titul přiostřuje. Korea přinesla zajímavé události, které naznačují letošního vítěze. Nic však ale není jisté, a tak napětí stoupá.  „Byl to pro mě a náš tým perfektní den. Bylo velice důležité, že se nám povedl velmi dobrý start,“ prozradil vítěz závodu Sebastian Vettel a dodal, že stále však musí stát při zemi.

Mark Webber, Vettelův kolega, si Koreu také zajisté užil. Oba dva závodníci reprezentují stáj Red Bull. Webberovi se podařilo umístit se na druhém místě a tak to bylo v této sezóně poprvé, co se dva piloti z jedné stáje umístili na prvních dvou příčkách. Webber se snažil předjet svého kolegu, to se mu nakonec nepodařilo. „Gratuluji Sebastianovi k jeho vítězství a samozřejmě, že pro naše konstruktéry je to vynikající úspěch, že jsme se oba umístili tak dobře, ale přesto mám ze závodu smíšené emoce. Na špici jsem chtěl totiž být já.“

Třetí Fernando Alonso, který reprezentuje Ferrari, prohlásil, že Korea byla velice náročná. Celkově je však se svým výsledkem spokojený. Není se co divit, jeho umístění mu totiž stále dává možnost na získání letošního titulu. Na fanoušky čeká sázení, jak současná sezóna dopadne a jestli se Vettelovi podaří vybojovat svůj v řadě třetí titul či jestli mu ho nakonec Španěl Alonso sebere.

Eva Liba

Sdílejte na:
Zavřít