Hamilton chce pokračovat ještě sedm let

Hamilton chce pokračovat ještě sedm let

Stále ještě čerstvý mistr světa Lewis Hamilton přebral cenu pro největší sportovní osobnost roku 2014 podle BBC. Při této příležitosti zmínil, že se cítí ještě na dalších sedm sezón ve formuli 1.

V anketě BBC Lewis Hamilton porazil golfistu Roryho Mcllroye a dálkovou běžkyni Jo Pavey. Na trůn tak po dvou cyklistech (Mark Cavendish – 2011, Bradley Wiggins – 2012) a tenistovi (Andy Murray – 2013) usedl posedmé v historii pilot formule 1. Naposledy se to přitom povedlo už v roce 1996 Damonu Hillovi. Lewis Hamilton již v minulosti skončil v letech 2007 a 2008 na druhém místě.

 „Mám pocit, že ve formuli 1 vydržím ještě sedm let. To je můj cíl. Mám první titul z roku 2008 a teď čerstvě i druhý. Myslím, že nyní už mě limituje jen nebe. Budu i nadále makat naplno. Jsem stále maximálně motivovaný,“ řekl Hamilton, kterému bude za sedm let 36. Nejstarším pilotem ze současného pole je přitom Kimi Räikkönen, který v říjnu oslavil 35. narozeniny. Naopak nejmladším jezdcem příští sezóny bude Max Verstappen, který teprve v září oslaví 18. narozeniny.

 Hamilton v anketě, kterou BBC pořád již od roku 1954 získal 33% všech hlasů a anketu suverénně opanoval. Podle jeho děkovné řeči, při které neměl daleko k slzám, byl však svým úspěchem zaskočen:„Tohle jsem opravdu neočekával. Ani za milion let by mě nenapadlo, že tady jednou budu stát a děkovat. Nemám doma ani jednu trofej. Všechny je má doma můj táta, ale myslím, že tuhle si ponechám.“

„Rory (Mcllroy) v letošní sezóně nadchl celou zemi, takže jsem tím, že jsem před ním, velmi zaskočen. Cítím se velmi poctěný, když můžu reprezentovat mou zemi. Dvakrát jsem skončil druhý v letech 2007 a 2008, ale to jsem bral méně vážně. Byl jsem o hodně mladší, takže jsem si toho necenil zdaleka tolik jako teď,“ vysvětloval fanouškům miláček Britů Lewis Hamilton.

Po převzetí trofeje plánuje nyní Hamilton odletět do Colorada, kde tradičně tráví zimní dovolenou. Na místě už na něj čeká jeden z jeho psů, který nedávno prodělal operaci. Dvojnásobný mistr světa má dále v plánu setkání s přáteli a po oslavě Vánoc s rodinou se Hamilton vrátí do továrny, kde bude pokračovat práce na voze, ve kterém bude obhajovat titul. Předsezónní testování začne 1. února v Jerezu, první VC nás čeká 15. března v Austrálii.

Sdílejte na:
Zavřít