Di Montezemolo: Alonso opouští Ferrari

Di Montezemolo: Alonso opouští Ferrari

Bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo, který před pár dny oficiálně opustil svůj post, potvrdil fámy o tom, že Fernando Alonso na konci této sezony opustí Ferrari.

Ačkoliv samotné Ferrari stále jakýmkoli oficiálním oznámením stále otálí, mezi fanoušky se už dlouho šušká o neshodách mezi novým šéfem týmu Mattiacim a Alonsem. Zvěsti ještě umocnil odchod Sebastiana Vettela z Red Bullu, o němž nikdo nepochybuje, že zamíří právě k Ferrari.

Alonso je nyní spojován především s McLarenem, který příští rok budou pohánět motory Honda. Nicméně sám Španěl odmítl médiím také cokoliv potvrdit a pouze prozradil, že má „plán“.

Luca di Montezemlo, který ještě donedávna byl ve středu veškerého dění ve Ferrari, nyní tvrdí, že Alonsův odchod je definitivní.

Italské televizi RAI řekl: „Alonso tým opouští ze dvou důvodů. Zaprvé: chce nové prostředí. Zadruhé: je ve věku, když si nemůže dovolit čekat na to, až znovu bude vyhrávat. Je přirozeně zklamaný z toho, že v těch pár posledních letech nevyhrál šampionát a potřebuje nový stimulus.“

Ferrari šampionát jezdců nevyhrál od roku 2007, kdy ve své debutové sezoně v červeném voze titul vyhrál Kimi Räikkönen, který se však po svém letošním návratu do Maranella velmi trápí. Alonso, který s Ferrari jezdí od roku 2010, třikrát skončil v šampionátu na druhém místě – pokaždé za Sebastianem Vettelem. V této sezoně je zatím šestý v šampionátu s pouhými dvěma třetími místy.

Sdílejte na:
Zavřít