Ricciardo na startu v Monze klesne pro výměnu motoru

Ricciardo na startu v Monze klesne pro výměnu motoru

Red Bull se připravuje na Singapur, Monzu protrpí.

Daniel Ricciardo klesne na startu VC Itálie. Christian Horner potvrdil, že jeho jezdci nasadí nový motor. Ricciardo už tento rok za překročení povoleného množství komponentů penalizovaný byl, v Nemecku použil třetí MGU-K.

Výměny motoru byly naplánované na Itálii, závod před Singapurem, kde si Red Bull každoročně troufá na silný výsledek.

“Budeme sa snažit připravit se jak nejlépe můžeme,” říká Horner. “Daniel určitě obdrží budoucí víkend penalizaci za motor.”

“Max bude používat svůj třetí motor, doufejme, že bez penalizace. Takže sa pokusíme dostat nás do co nejlepší situace do jaké před Singapurem můžeme, to je pravděpodobně naše další šance být schopní ztížit to Ferrari a Mercedesu.”

Po dvou vítězstvích v prvních šesti závodech šla Ricciardova sezóna z kopce, v posledních pěti závodech třikrát nedokončil. V Rakousku odstoupil pro poruchu výfuku, v Německu mu odešel motor. Naposledy v Belgii byl obětí startovní kolize, kterou způsobil Nico Hulkenberg. Z garáže se na trať sice vrátil, ale se ztrátou několika kol.

“Daniel měl štěstí, že se odtud dostal, ale smůlu, že to v konečném důsledku ukončilo jeho závod. Chlapci odvedli skvělou práci při opravě zadního křídla. Něco, co mělo zabrat 45 minut, udělali za deset.“

“Pustili jsme ho zpět, mysleli jsme, že když tam bude safety car nebo trochu deště, musíme tam být. Tak jsme sa dále snažili.” Red Bull Ricciarda z trati stáhl ve 28. kole.

 

Sdílejte na:
Zavřít