Renault nasadí v maďarských testech Hülkenberga a Markelova

Renault nasadí v maďarských testech Hülkenberga a Markelova

Ve voze stáje Renault se na Hungaroringu během sezonních testů představí Nico Hülkenberg a pilot Formule 2 Arťom Markelov. Pro Rusa půjde o první oficiální test s vozem Formule 1.

Renault oznámil jezdeckou sestavu pro druhé letošní sezonní testy, které bude 31. července a 1. srpna hostit Hungaroring. Zatímco během prvních testů v Barceloně nastoupil ze závodních jezdců Carlos Sainz Jr., v Maďarsku bude testovat Španělův týmový kolega Nico Hülkenberg. Po boku sedmého muže průběžného pořadí, který ve víkendové domácí Velké ceně Německa dosáhl díky páté pozici letošního maxima, se představí vývojový jezdec francouzské stáje Arťom Markelov.

23letý Rus, který si v loňské sezoně připsal titul vicemistra Formule 2 a v letošním roce mu v průběžném pořadí této série patří čtvrté místo, usedne v rámci oficiálního testu do vozu Formule 1 vůbec poprvé. Zároveň půjde o Markelovovu premiéru s vozem současné specifikace. O první zkušenost moskevského rodáka s vozem královny motorsportu ale nepůjde. Rus se totiž s vozem Renaultu projel již na začátku tohoto měsíce na okruhu Paula Ricarda. Tehdy ovšem usedl za volant monopostu ze sezony 2016.

Zatímco Nico Hülkenberg se na trati ukáže v úterý, Arťom Markelov bude pro Renault sbírat data během závěrečného dne maďarských testů ve středu.

Svoji sestavu pro testy již oznámila také Force India. Indický tým nenasadí ani jednoho ze svých závodních jezdců a stejně jako v Barceloně dá příležitost svému rezervnímu jezdci Nicholasi Latifimu a Nikitovi Mazepinovi, který působí u týmu v roli vývojového jezdce. Red Bull měl v úmyslu nasadit do testů svého juniora Dana Ticktuma. Britovu účast ovšem kvůli nedostatečnému počtu bodů pro udělení superlicence zamítla FIA. Co se týče týmu Hass, ten do testů nenastoupí vůbec. Americká stáj se rozhodla dát přednost vyhodnocování dat z posledních závodů.

 

Sdílejte na:
Zavřít