Druhé testy zahájil nejlépe Vettel

Druhé testy zahájil nejlépe Vettel

Němec si během úvodního dne druhého týdne testů připsal nejrychlejší čas.

Dnes v Barceloně na okruhu Circuit de Catalunya odstartovala druhá série letošních předsezonních testů. Do prvních testů velkou měrou zasáhlo počasí, když testování týmům komplikoval nejenom déšť, ale dokonce také sníh. Pro druhé předsezonní testy by ovšem podle předpovědi počasí měly v Katalánsku panovat podmínky mnohem lepší pro testování. Během úvodního dne se tyto prognózy potvrdily. V Barceloně dnes bylo slunečno a počasí jezdce v testování neomezovalo.

Nejrychlejší čas dnešního dne měl hodnotu 1:20,396 a postaral se o něj Sebastian Vettel. Čtyřnásobný šampion zajel toto kolo na střední specifikaci pneumatik. Vettel dnes zároveň urazil největší vzdálenost. Němcův počet odjetých kol se zastavil na čísle 1:20,396.

Dvě desetiny sekundy ztratil na pilota Ferrari Valtteri Bottas. Finův „stříbrný šíp“ měl na rozdíl od vozu z Maranella obuty během svého nejrychlejšího kola měkké pneumatiky. Mercedes dnes znovu nasadil oba své jezdce a Bottas tak absolvoval pouze polední část, během které odkroužil 86 kol. Po obědě do kokpitu Mercedesu usedl Lewis Hamilton. Loňský mistr světa se ve výsledkové listině umístil na čtvrtém místě a absolvoval ještě o pět kol více než Bottas. Německá stáj se sídlem v britském Brackley se dnes stala nejpilnějším týmem, když o šest kol překonal v ujeté vzdálenosti Ferrari.

Třetí pozici obsadil na úvod testů Red Bull. Max Verstappen si na středních pneumatikách připsal čas 1:20,649. Ani tentokrát ale nebyl průběh testovacího dne u rakouské stáje bezproblémový. Max Verstappen totiž hodinu a půl před vypršením časového limitu dnešních testů zůstal stát na trati. S potížemi se ale Red Bull vypořádal brzy a ještě čtvrt hodinu před zavlátím šachovnicové vlajky se Verstappen vrátil zpět na trať. I přes zmiňované problémy ale Nizozemec absolvoval celkem 130 kol.

Vstup do druhých předsezonních testů neproběhl v nejlepším světle ani u juniorského týmu Red Bullu Toro Rosso. Italská stáj, která bude od letošního roku závodit s pohonnými jednotkami Honda, velmi příjemně překvapila, když se stala nejpilnějším týmem prvních testů.ť Na spolehlivost, kterou se prezentovala minulý týden, ovšem během dnešního testovacího dne navázat nedokázala. V poledne jsme sice u stáje žádný problém nezaznamenali, nicméně během odpoledne z neznámých příčin absolvoval Pierre Gasly pouze jediné kolo a během zbývajícího času jsme jej na trati již neviděli. Francouz ale i přesto obsadil dnes solidní páté místo.

Kdo se ovšem dnes trápil mnohem více, byl Mclaren. Stáj z Wokingu, jejíž vozy budou od letošního roku poháněny pohonnými jednotkami Renault, se dnes hned dvakrát postarala o vyvěšení červených vlajek. Zatímco v prvním případě se jednalo o potíže s baterií, podruhé zastavil Stoffela Vandoorna ztráta tlaku hydrauliky. Belgičan dnes z těchto důvodů absolvoval pouze 38 kol a Mclaren tak nevstoupil do druhých testů ani zdaleka takovým způsobem, jakým zakončil testy úvodní, během jejichž závěrečného dne se stal nejpilnějším týmem. Zdá se, že i navzdory změně dodavatele motorů se na vozech britské stáje nadále občas vyskytnou technické problémy. Ani první testy neproběhly v jejím podání hladce. Během úvodního dne tým zbrzdily potíže s maticí kola, v jejichž důsledku Fernandu Alonsovi upadlo kolo. Další problémy se přihlásily o slovo hned následující den, kdy Mclaren řešil potíže na výfukovém systému. Kromě těchto nepříjemností ale Mclaren zažil také již zmiňovaný úspěšný závěrečný den prvních testů. Kolem letošní formy týmu z Wokingu se tak stále vyskytuje hustý mlžný opar.

Potíže se dnes také objevily u stáje Haas, kterou pozlobil ERS. I přesto ovšem absolvoval Kevin Magnussen slušnou porci 96 kol a obsadil šestou příčku.

Kromě Mercedesu dnes nasadily oba své závodní jezdce také Williams spolu s Renaultem.

Druhé předsezonní testy pokračují zítra od 9:00.

výsledky úvodního dne druhých předsezonních testů

pořadí jezdec stáj čas specifikace pneumatik počet odjetých kol
1. Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 1:20,396 střední 171
2. Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Motorsport 1:20,596 měkká 86
3. Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing 1:20,649 střední 130
4. Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Motorsport 1:20,808 měkká 91
5. Pierre Gasly Red Bull Toro Rosso Honda 1:20,973 měkká 54
6. Kevin Magnussen Haas F1 Team 1:21,298 měkká 96
7. Nico Hülkenberg Renault Sport Formula One Team 1:21,432 střední 48
8. Carlos Sainz jr. Renault Sport Formula One Team 1:21,455 měkká 91
9. Sergej Sirotkin Williams Martini Racing 1:21,588 měkká 42
10. Sergio Perez Sahara Force India F1 Team 1:21,643 měkká 93
11. Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber F1 Team 1:21,706 superměkká 120
12. Stoffel Vandoorne Mclaren F1 Team 1:21,946 superměkká 38
13. Lance Stroll Williams Martini Racing 1:22,937 hyperměkká 86

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít