George Russell povyšuje do Formule 2

George Russell povyšuje do Formule 2

Loňský šampion GP3 zůstává v týmu ART Grand Prix.

Francouzský tým ART Grand Prix, který patří ke špičce jak ve Formuli 2, tak i v ostatních juniorských sériích, dnes potvrdil jméno druhého pilota pro letošní sezonu nejvyšší juniorské kategorie.

Po boku juniora Renaultu Jacka Aitkena, který je vicemistrem GP3 z loňské sezony a tým jej oznámil jako svého jezdce v pondělí, bude závodit George Russell, který za francouzskou stáj závodil již v loňském roce v GP3, kterou ovládl a stal se jejím šampionem. Stejně jako Aitken je i Russell členem juniorského týmu stáje Formule 1. Zatímco Aitken, jak již bylo zmíněno, je součástí juniorského týmu Renault, Russella podporuje Mercedes. Loňský šampion GP3 si v loňském roce připsal dokonce také dvě účasti v závodním víkendu Formule 1. Stalo se tak v závěrečných dvou podnicích sezony v Brazílii a v Abu Dhabí, kde absolvoval první volný trénink ve voze stáje Force Indie a při svých prvních dvou zkusenostech mezi elitou rozhodně obstál. ART Grand Prix se tak pro letošní sezonu rozhodl vyměnit celou jezdeckou sestavu. Poté, co Nobuharu Matsushita oznamil svůj návrat do Japonska, kde bude působit v Super Formuli, nezbylo v týmu místo ani na Alexandera Albona a stáj se po slabší sezoně 2017 pokusí vrátit na absolutní špičku se dvěma nejlepšími piloty loňské sezony GP3.

V letošním ročníku Formule 2, který bude druhou sezonou série po jejím vzkříšení, se jistě bude na co dívat. Kromě talentované dvojice George Russell a Jack Aitken čeká premiérová sezona v šampionátu také například jejich krajana, kterým je junior Mclarenu a loňský mistr evropské Formule 3 Lando Norris. Ten bude působit v nově příchozí stáji Carlin, která ale již v minulosti působila v GP2 a byť je tedy formalně označena jako nováček, nevstupuje do neznámého prostředí a nevyplatí se ji podceňovat. 

Sdílejte na:
Zavřít