Formule E: Maro Engel penalizován

Formule E: Maro Engel penalizován

Němec tak nakonec odjíždí z Marrakeše s prázdnou.

Pilot monacké stáje Venturi Maro Engel dojel ve včerejším závodě v Marrakeši do cíle jako sedmý a připsal si na své konto dalších šest bodů. O ty ale po závodě nakonec přišel. Německého závodníka totiž komisaři uznali vinným za způsobení kolize se svým krajanem a zároveň pilotem indického týmu Mahindra Nickem Heidfeldem, která se odehrála v závěru závodu a doplatil na ní také Engelův týmový kolega Edoardo Mortara, který v jejím důsledku skončil se svým vozem v bariéře a posléze ze závodu odstoupil. Komisaři Němce „odměnili“ dvaceti vteřinovou penalizací, která jej odsunula ze sedmé pozice až na nebodované třinácté místo.

Potrestaný má ovšem na tento incident jiný pohled a s trestem nesouhlasí. „Jsem zklamaný, protože šlo o dobrý závod. Ve 31.kole mě Nick předjížděl a já jsem mu ponechal dostatek prostoru. Následně jsem chtěl získat pozici zpět, jenomže on mi dostatek prostoru neponechal. Natlačil mě ke zdi, dotkli jsme se a to zapříčinilo jeho hodiny. Nerozumím trestu. Držel si svojí stopu, jako bych tam tam ani nebyl. Udělal jsem všechno, co jsem mohl, abych kolizi zabránil,“ vyjádřil Engel své zklamání nad rozhodnutím komisařů.

V důsledku tohoto trestu došlo logicky ke změně pořadí od sedmého do dvanáctého místa. Zatímco na sedmou pozici se posunula jedna z obětí tohoto incidentu Nick Heidfeld, na osmou příčku povyskočil Tom Blomqvist, který tak při svém debutu ve Formuli E rozšířil své bodové konto z původních dvou bodů na čtyři. Devátý nakonec skončil Nicolas Prost a do bodované desítky proklouznul i Alex Lynn, který si připsal jeden bod a i ve třetím závodě sezony se mu povedlo ukořistit body. Lynn je jedním ze čtveřice jezdců, kterým se povedlo bodovat ve všech dosavadních třech závodech sezony. Kromě něj ještě z žádného závodu neodešli s prázdnou také jeho týmový kolega Sam Bird, Jean-Eric Vergne a Nicolas Prost. Penalizovaného Engela přeskočili ve výsledkové listině také ještě Daniel Abt, který se posunul ze dvanácté pozice na jedenáctou a Mitch Evans, jenž poskočil na dvanácté místo. Na nulovém počtu získaných bodů této dvojice ale tyto posuny nezměnily vůbec nic.

Vzhledem k tomu, že došlo ke změně pořadí na bodovaných místech, malých nepodstatných změn doznalo také průběžné pořadí šampionátu, na jehož aktuální podobu se můžete podívat zde.

Sdílejte na:
Zavřít