GP3: Mazepin spojuje síly s ART Grand Prix

GP3: Mazepin spojuje síly s ART Grand Prix

Vývojový jezdec Force Indie přestupuje z evropské F3 do GP3.

Ruský pilot, který od roku 2016 plní úlohu vývojového jezdce Force Indie,se po dvou sezónách v evropské Formuli 3, během kterých ovšem nedosáhl nijak oslnivých výsledků, stane od příští sezóny součástí startovního pole GP3, kde bude hájit barvy  týmu ART Grand Prix.

Tato stáj je v GP3 velmi úspěšná. V dosavadních osmi sezónách této série dokázala sedmkrát zvítězit v hodnocení stájí a zásluhou bývalého pilota Formule 1 Estebana Gutierreze(2010), současných pilotů F1 Valtteriho Bottase(2011) a Estebana Ocona(2015), Charlese Leclerca(2016), který do královny motorsportu vstoupí v příštím roce s týmem Sauber a také letošního šampiona George Russella má na kontě také pět jezdeckých titulů. V letošní sezóně byl francouzský tým opravdu dominantní, neboť jeho jezdci obsadili v konečném pořadí první čtyři příčky.

Spolu s Mazepinem bude v příští sezóně v týmu působit britský pilot Callum Illot, který rovněž přestupuje z evropské Formule 3, ve které strávil tři sezóny a v letošním roce dokonce v šesti závodech triumfoval a v konečném pořadí mu patřila „bramborová“ medaile. Jména dalších jezdců zatím tým neoznámil,

Sezóna 2018 bude pro GP3 derniérou a po jejím skončení se uzavře její osmiletá historie. Od sezóny 2019 totiž bude sloučena právě s evropskou F3 a to za účelem větší přehlednosti hierarchie formulových kategorií.

 

 

Sdílejte na:
Zavřít