VC Abu Dhabi: Bottas uzavírá sezonu vítězstvím před Hamiltonem!

VC Abu Dhabi: Bottas uzavírá sezonu vítězstvím před Hamiltonem!

Poslední závod sezony 2017 vyhrál Valtteri Bottas před dotírajícím Lewisem Hamiltonem. Vettel měl osamělý závod na třetím místě, Ricciardo odstoupil kvůli problému s hydraulikou.

Fin Valtteri Bottas si na startu pohlídal dobře startujícího týmového kolegu z Mercedesu Lewise Hamiltona, ten na něj tlačil po celý zbytek závodu a velmi zřídka byl rozestup přes dvě sekundy. Nakonec se ale Bottas před Hamiltonem udržel a dojel si pro další vítězství, společně s nejrychlejším kolem závodu.

Sebastian Vettel měl velmi tichý závod a moc nebyl vidět. Po startu ze třetího místa zůstal na třetím, Mercedesy zmizely v dálce a za Ricciardo za ním zaostal. Vettel si třetím místem zajistil druhé místo v šampionátu jezdců navzdory Bottasovo vítězství.

Po prvním pitstopu Ricciardo odstoupil ze závodu kvůli problému s hydraulikou. To přineslo Räikkönenovi čtvrté místo v závodě i v šampionátu. Verstappen jel celý závod nalepený za Räikkönenem, ale nedokázal ho ani jednou nijak výrazněji ohrozit.

Nico Hülkenberg má za sebou velmi úspěšný závod, navzdory penalizaci za zkrácení si tratě při souboji s Perezem dojel na šestém místě a zajistil tak Renaultu šesté místo v poháru konstruktérů.

Sedmé a osmé místo obsadili jezdci Force Indie Sergio Perez a Esteban Ocon. Force India má už dlouho zajištěné čtvrté místo v poháru konstruktérů, ale Renault se poslední dobou začíná hodně ukazovat, příští sezonu se určitě budou chtít prát spolu.

Fernando Alonso získal dobré deváté místo po skvělém předjetí Felipeho Massy, který skončil svou kariéru desátým místem.

Závěrem Formule 1 představila své nové logo:

 Chcete si jít s naší redakcí zajezdit na elektrických motokárách v Praze? Zapojte se do naší soutěže a můžete vyhrát tři jízdy zdarma!

Sdílejte na:
Zavřít