Sebastian Vettel se nezúčastní Závodu šampionů

Sebastian Vettel se nezúčastní Závodu šampionů

Po mnoha letech se Sebastian Vettel poprvé nezúčastní závodu, kde mezi sebou bojují o titul nejlepšího jezdce a nejlepší země závodníci z různých sérií, po dvou z každé země.

Informaci potvrdil Sport Bild v rozhovoru s německým závodníkem. Nadcházející soutěž se uskuteční na stadionu King Fahd International v Rijádu v Saúdské Arábii. Země bude poprvé hostit mezinárodní motoristickou soutěž. Vettel se místo účasti bude věnovat přípravě na zimní testování. „Mým cílem je a zůstane přivést Ferrari zpět na vrchol,“ řekl Vettel.

Je známé, že Vettelův idol je sedminásobný mistr světa, Michael Schumacher. Právě po jeho vzoru se snaží o mistrovský titul s Ferrari: „Myslím, že je kouzelné přinést Maranellu titul, jak to dokázal Michael Schumacher. Stále je pro mě velkou inspirací.“

Vettel dokázal už sedmkrát získat celkové vítězství pro německý národní tým. Šestkrát to dokázal po boku právě Michaela Schumachera. Vloni vyhrál národní pohár sám za sebe, když musel odstoupit Pascal Wehrlein kvůli své nehodě a zranění. V roce 2015 získal Vettel pohár pro nejlepšího jezdce.

Sdílejte na:
Zavřít