Horner: Ricciarda chceme do roku 2020

Horner: Ricciarda chceme do roku 2020

Po paddocku se šíří řeči, že by měl Daniel Ricciardo na konci příští sezóny opustit Red Bull. Christian Horner vysvětluje, že konec smlouvy neznamená konec Ricciardova účinkování v Red Bulle.

Daniel Ricciardo, Fernando Alonso a Lewis Hamilton nemají smlouvy na rok 2019. Na konci roku 2018 se očekává velká rošáda nejlepších pilotů.

Christian Horner vyvrací Ricciardovu účast na potencionálním přestupovém trhu: „Teoreticky je na konci roku 2018 bez smlouvy, protože naplní pětiroční smlouvu. Je však absolutně jasné, že našim záměrem je nechat si oba jezdce, řekl bych, do roku 2020.

Pokud by Ricciardo přece jen odešel, Red Bull může povolat z Renaultu Carlose Sainze. To Red Bull ale neřeší, prioritou je zachovat současné jezdecké složení Red Bullu.

Chtěl bych Carlosovi nechat smlouvu pro případ, že nás některý z našim jezdců příští rok opustil. Prvotní zájem je, že chceme, aby Ricciardo a Verstappen pokračovali v Red Bulle. Oba jsou rádi, že jsou součástí týmu.“

Spekulace o Ricciardově odchodu po tom, co Helmut Marko vyhlásil, že je Ricciardo „na trhu“. Horner vysvětluje slova poradce Red Bullu.

Helmut rád vyhlašuje samozřejmosti a je samozřejmě, že Ricciardo je na trhu. Neznamená to však, že ho nechce.

Sdílejte na:
Zavřít