Vettelova převodovka je zřejmě v pořádku

Vettelova převodovka je zřejmě v pořádku

Dle týmu Ferrari to vypadá, že převodovka Sebastiana Vettela nebyla při nehodě s Lancem Strollem v Malajsii poškozená. Tím pádem závodníka v Japonsku nebude čekat penalizace za výměnu.

Vettel se mohl obávat penalizace pěti míst na startovním roštu v Suzuce poté, co kolidoval s Lancem Strollem po finiši Velké ceny Malajsie na Sepangu, která se jela minulý týden. Závodníci zřejmě nedávali dostatečný pozor a kolidovali. Zatímco Stroll vyvázl bez újmy na svém Williamsu, srážka způsobila velkou škodu na voze Sebastiana Vettela.

Od srážky se hodně mluvilo o tom, že na Ferrari bude zřejmě poškozená převodovka, jejíž výměna by znamenala právě penalizaci +5 míst na startu. Tým z Maranella ale převodovku z monopostu německého závodníka podrobili analýze a údajně je s ní vše naprosto v pořádku.

Tým převodovku chystá nasadit ještě ve třetím tréninku, aby si ověřil její funkčnost, před nasazením do kvalifikace a závodu. Ferrari má za sebou dva těžké víkendu, v obou se spoléhalo na to, že Vettel navýší své vedení v šampionátu. Nicméně nešťastné shody okolností zapříčinily, že Němec momentálně na Hamiltona ztrácí 34 bodů.

Sdílejte na:
Zavřít