Vettel havaroval při testování pneumatik do deště

Vettel havaroval při testování pneumatik do deště

Testovací den mokrých pneumatik pro Sebastiana Vettela skončil předčasně po tom, co se svým Ferrari na okruhu ve Fioranu skončil v bariéře.

Němec měl sedět za volantem Ferrari během prvního testovacího dne pneumatik do deště od Pirelli. Dnes měl Němec otestovat jak budou fungovat nové, široké pneumatiky na zkušebním voze italského týmu při deštivých podmínkách.

Už dopoledne, pravděpodobně během zahřívacího kola, ale Vettel ztratil kontrolu nad svým modifikovaným vozem SF15-T v levotočivé zatáčce. Záběry kolující po internetu odhalily, že Vettel dostal smyk a místo doleva se odebral doprava, přičemž naboural zepředu kolmo do bariéry.

Naštěstí se potvrdilo, že je čtyřnásobný mistr světa po nehodě v pořádku, přičemž si z havárie odnesl jen pár malých modřin. Auto ale dopadlo hůře a bude potřebovat větší opravu. Testovací den tak kvůli tomu musel být zrušen. Monopost byl převezen zpět do Maranella, a až v noci se rozhodne, zda bude schopen pokračovat v testovacích jízdách během zítřejšího dne.

Pirelli chtělo otestovat své pneumatiky do deště zejména kvůli novým pravidlům. Jezdci totiž už po zajetí safety-caru budou startovat jako na začátku závodu, přičemž se na rošt seřadí podle aktuálního pořadí.

Jedním z hlavním problémů bylo loni zahřívání pneumatik. Právě tento problém může být ještě větší, neboť po seřazení se na startovní rošt po výjezdu bezpečnostního vozidla nebudou mít piloti možnost zahřát své pneumatiky pomocí deček, jak tomu je před začátkem závodu.

Při teplotě menší než 5 stupňů Celsia zkoušel Vettel různé specifikace gum do deště, přičemž se zaměřoval zejména na jejich zahřívání. Kvůli dnešnímu zkrácenému programu je možné, že se Němec posadí do auta i zítra. Původně měl zítra pilotovat Ferrari třetí pilot týmu, Antonio Giovinazzo. Podle nejnovějších zpráv ho uvidíme v autě jen odpoledne.

Sdílejte na:
Zavřít