Daniil Kvyat zvolen nejlepším pilotem VC Číny

Daniil Kvyat zvolen nejlepším pilotem VC Číny

Třetí místo na pódiu po Velké ceně Číny vyneslo Kvyatovi krom trofeje i ocenění Driver of the Day v anketě na oficiálních stránkách Formule 1.

Novinkou letošní sezony je hlasování fanoušků o nejlepším závodníkovi po každém závodě. Při prvních dvou příležitostech se této pocty dostalo Romainu Grosjeanovi za skvělé jízdy s novým vozem Haasu.

Avšak agresivní jízda ruského mladíka Daniila Kvyata v Číně fanoušky nadchla natolik, že nyní je pilotem dne právě on. Po povedeném startu získal několik míst, na to navázal agresivním manévrem na Sebastiana Vettela, který vyústil v jeho kontakt s roztočeným Räikkönenem. I přes tento incident se Kvyat během závodu dokázal vyškrábat na třetí místo, zásluhu na tom má i punktura pneumatiky jeho kolegy Ricciarda, který v úvodu závodu jel před ním.

Během celého víkendu se ukazovalo, že vůz Red Bullu je absolutně nejlepší v poli v pomalejších zatáčkách, v Čína tedy především v prostředním sektoru. Zrovna tak nelze ani  přehlédnout zlepšení motoru Renault, Ricciardo na zadní rovince během závodu zaznamenal nejvyšší naměřenou rychlost ze všech.

Pro Kvyata je to teprve druhé pódiové umístění v kariéře, to první přišlo během Velké ceny Maďarska v loňském roce.

Sdílejte na:
Zavřít